I RUSI KONJA ZA TRKU IMAJU: Uzvraćaju sportski udarac!

Ruska liga u ženskoj košarci predstavlja svojevrsni sportski raj, odnosno mesto okupljanja najboljih košarkašica sveta.

Za razliku od muške košarke, ženska NBA liga se igra tokom leta, pritom bez naročito velike zarade, pa i najbolje američke igračice igraju tokom regularne sezone u Evropi.

Jedan od najjačih timova u Rusiji je Jekaterinburg, u kom je nastupala i američka reprezentativka Britni Grajner, koja je međutim zapala u nezavidnu situaciju nakon što je nastala ukrajinska kriza.

Ona je ostala zarobljena u Rusiji, nakon što je želela da napusti ovu zemlju.

Iz ovog razloga su iz WNBA odlučili da zabrane prelazak američkih košarkašica u rusku ligu. Iako je odluka usmena – čini se da zbog visine zarade i ne bi mogla da bude drugačija, posebno ne u zemlji sa kapitalističkim uređenjem – igračice će je ispoštovati po svemu sudeći, navodi ruski “Sport Ekspres”.

Istina je. Dat im je izbor – WNBA ili Rusija. Tako da veliki broj košarkašica koje su igrale u Premijer ligi više nećemo videti“, potvrdio je generalni menadžer ŽKK Nika iz Siktivkara Oleg Hramkin.

U evropskoj košarci su ruski klubovi generalno najuspešniji. Trenutno su pored Jekaterinburga najuspešniji Dinamo Kurs i Dinamo iz Moskve, a do pre nekoliko godina je dominantan faktor u ženskoj evropskoj košarci bio Sprtak iz Moskve.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OD TROFEJA NADAJU SE SAMO LŠ: Tuhel spreman za odlazak, navijači misle drugačije

Fudbaleri Bajerna iz Minhena prekinuli su niz od 11 uzastopnih titula šampiona Nemačke. Umesto njih, prvu u istoriji prigrabio je...

POVEZANE OBJAVE