POSLE DVADESET GODINA: Medalja za mlade rukometaše!

Mlada rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u meču za treće mesto bila bolja od Šveđana sa 30-26. Ova medalja ima poseban značaj jer je prva u ovoj uzrasnoj kategoriji (do 20 godina) posle dvadeset godina!

I drugi put na takmičenju mladi Orlovi su bili bolji od Švedske u meču koji je nosio veliki ulog – medalju na Evropskom prvenstvu.

Briljirali su naši momci tokom čitavog takmičenja, a danas na pravi način okončali kontinentalni šampionat u Portugalu za bronzanom medaljom, najvećim uspehom u mlađim kategorijma od kada se Srbija takmiči pod ovim imenom.

Potvrđen je kvalitet i karakter, iskazana velika želja i glad za medaljom i protiv ovakve Srbije, selekcija Švedske nije imala šanse. Izabranici Đođa Teodorovića su kontrolisali igru od samog početka i do dvadesetog minuta došli do maksimalne prednosti od osam golova.

Mladi “orlovi” nisu imali lakog protivnika naspram sebe, pa je Švedska početkom drugog dela igre uspela da smanji razliku na dva gola. Ali karakter je pokazan još jednom, Srbija je hrabro i rešeno išla ka svom cilju, ponovo zaigrala svoju igru i krenula da uvećava prednost.

Slomljene su sve nade Šveđana u poslednjih deset minuta kada je Srbija izuzetno raspoložena u napadu i nepogrešivim Mrdovićem na golu otišla na sedam golova prednosti i zasluženo osvojila bronzanu medalju.

FOTO: EHF

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE