Partizan i Arena: Ovako stoje stvari

Košarkaški klub Partizan je dugo čekao na povratak u Evroligu, a sada se i to ostvarilo. Još nije izašao raspored za ABA ligu, a crno-beli su u nadi da će većinu utakmica moći da odigra u beogradskoj Areni, gde će biti domaćin.

Arena nije samo košarkaški i sportski prostor, a ono što najviše zanima sve navijače Partizana koliko će puta crno-beli morati da se „isele“ iz dvorane zbog drugih manifestacija.

U razgovoru za Sport klub direktor Arene Goran Grbović je nagovestio problem oko domaćinstva u ABA ligi, koja se igra vikendom, kada mogu da se „dese“ koncerti?

-Dok regionalna liga ne objavi raspored, ne mogu ništa da spekulišem. Ali, dobra je stvar što većina muzičkih i sličnih događaja ima status takozvanih rezervisanih termina, onih koji u žargonu nisu ‘zakucani’, pa je u tu moguć dogovor. Relativno malo ima ‘ino’ produkcije, koje ne mogu da se pomeraju u smislu datuma kao koncert Lare Fabijan. Ili ono što je vezano za 8. mart (Dan žena), ali i 14. februar (Dan zaljubljenih). Partizan je u mnogo boljem (domaćinskom) položaju nego u sezoni iza nas“.

Direktor Partizana, Dejan Kijanović izjavio je da će crno-beli većinu utakmicu u Evroligi igrati u najvećoj dvorani.

-Nemam tačnu informaciju, osim preliminarnu, tek bi trebalo da se sastanem sa Goran Grbovićem, direktorom Arene. Ali, većinu evroligaških mečeva bićemo domaćini u pomenutom objektu. Najvažnije je da tokom predstojeće sezone, tamo neće biti događaja koji bi potrajali, kao što je bio slučaj sa svetskim šampionatima u boksu i atletici. Ako i dođe do nekog ‘preklapanja’, to će biti na, eventualno, nekoliko dana, rekao je Dejan Kijanović u izjavi za Sport Klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MITROVIĆ SE VRATIO NA TEREN: Srbin imao sukob sa navijačima velikog rivala (VIDEO)

Fudbaleri Al Hilala su u polufinalu Kupa Kralja Saudijske Arabije pobedili pre dva dana Al Itihad. Slavili su sa 2:1. Vodili...

POVEZANE OBJAVE