SIVIĆ PRED POČETAK EVROPSKOG PUTA RADNIČKOG: Nije moglo bez pominjanja Mitrovića

Fudbaleri niškog Radničkog sutra startuju svoj svoju evropsku odiseju za ovu sezonu, gostovanjem Gziri na Malti u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, od 19 časova. Protivnik je poznat Radničkom, jer su se susreli i pre tri godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali se igrači međusobno baš i ne poznaju jer su se sastavi od tada gotovo potpuno izmenili.

Ima još jedna, dve dileme koje ćemo otkloniti posle večerašnjeg treninga, zbog povreda koje vuku iz prethodnih utakmica. Znamo samo jedno, da Stefan Mitrović neće igrati sutra, nije krio nezadovoljstvo trener Nišlija zbog neplaniranog odlaska mladog krilnog napadača u Crvenu zvezdu, pa se osvrnuo na predstojeću utakmicu:

Sutra je utakmica koju smo dugo priželjkivali. Učešće u Evropi je velika obaveza, jer imamo tradiciju igranja u Evropi. Spremni smo za Gziru koja ima mnogo stranaca i isto tako gaji pobedničke ambicije. Igrali smo dve jake utakmice u prvenstvu koje su pokazale da smo spremni. Naravno da imamo ambicije da prođemo u narednu rundu i uradićemo sve da to i učinimo, poručio je Sivić.

Neizbežna tema bili su i uslovi za igru, odnosno veštačka trava, visoka temperatura i vlažnost vazduha.

Verovatno svaka ekipa koja dođe kaže isto, ali je potpuno drugačije. Vlažnost vazduha je velika, mi smo povrh svega imali težak put. Dobra stvar je da smo došli dva dana ranije, da smo sve to juče preživeli, mislim da će već danas biti mnogo bolje, da smo se amortizovali koliko toliko, jednostavno nemamo vremena za izgovore, moramo da izađemo na teren i pružimo maksimum. Bez obzira na sve, razlika u podlozi, temperaturi i svemu tome je velika i osetna, ocenio je novi trener Radničkog.

Sivić je naglasio da će njegov tim i ovog puta biti fokusiran pre svega na svoju igru.

Ne sme nikako da postoji opterećenje jer u postojanju jednog kluba neminovni su usponi i padovi. Gzira je tipičan nepredvidiv klub, pravili su i druge uspehe, ali su i gubili od slabijih ekipa. Mi se ovog puta bavimo samo sobom, fokusirani smo na našu igru. Protivnika poštujemo, međutim, koncentrisani smo samo na to kako ćemo mi da odigramo. Ako uspemo da igramo kao u prve dve utakmice, nećemo imati problem, smatra Sivić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE