Crvena zvezda promovisala Pešića: Voleo bih da zaigram već protiv Mladosti

Fudbalski klub Crvena zvezda promovisala je u sredu na stadionu Rajko Mitić novog – starog napadača Aleksandra Pešića.

On je posle sezone u Turskoj odlučio da se vrati u Beograd i potpisao je ugovor na tri godine sa šampionom Srbije.

– Nisam mislio da ću opet imati tremu kao prvi put kad sam dolazio, ali eto… Drago mi je što sam se vratio kući. Bilo je dosta problema, ali sve smo uspeli da rešimo i napokon sam se vratio. Mislim da ćemo ne nastaviti tamo gde smo stali, već da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji, tako da se radujem i nadam novim uspesima sa Crvenom zvezdom, počeo je Pešić.  

U prethodnom mandatu, sezona iz snova i 29 golova uz 21 asistenciju.

– To je bila stvarno najbolja sezona u mojoj karijeri, ali nikad se ne vraćam u prošlost. Ako razmišljate o tome, nećete uspeti ništa bolje da uradite, tako da to je za mene prošlost i želim još veće uspehe sa Zvezdom. Moj moto u životu je da svaki dan budem bolji, da li u fudbalu ili u svakodnevnim privatnim stvarima da više volim ženu, dete, ali motiva nikada ne fali. 

Smatra Pešić da je napredovao od prvog boravka u Crvenoj zvezdi.

 Promenio sam se i kao ličnost i kao igrač, i naravno da sam napredovao. Sve to ide s godina, a ja ih imam 30, mislim da su to najbolje godine za fudbal. Stekao sam dosta iskustva igrajući za Makabi i Karagumruk, sazreo psihički, fizički, iskustveno i u svakom smislu mislim da sam bolji igrač nego što sam bio. Dosta toga mi je inostranstvo donelo. Međutim, stojim iza onoga što sam rekao da naši, domaći igrači treba više da se cene i da to nije tako kako se često predstavlja. To su dobri fudbaleri, a ovo je ozbiljna liga, jer smo došli do toga da prvak ide direktno u Ligu šampiona, a drugi u kvalifikacije, a to dovoljno govori da naši igrači vrede. Takođe i plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo. Naravno, nije isto igrati za Crvenu zvezdu i Karagurmuk, jer je Zvezda velika, a takva su i očekivanja i pritisak, ali mislim da će sve proći u najboljem redu.

Otkrio je Pešić i u kakvom je fizičkom stanju.

– Pune dve nedelje sam se spremao u Turskoj, a pre toga sam bio bolestan sedam dana, mada sve je u najboljem redu sad. Treba mi još desetak dana da budem u punoj formi, ali što se mene tiče, voleo bih da već za vikend protiv Mladosti zaigram. 

Raduje se saradnji sa Dejanom Stankovićem.

– Čast mi je što ću raditi sa Dejanom Stankovićem, jer to je Dejan Stanković. Videću šta očekuje i traži od mene, ali mislim da će mi pomoći i doprineti da još unapredim svoju igru. Reč je o čoveku sa dosta iskustva, igrao u Italiji, bio kapiten reprezentacije. Na meni je da slušam i radim. Profesionalac sam, zaključio je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U PROBLEMU: Srpski reprezentativac pao na doping testu!

Srpski sport zatekla je informacija u vezi sa plivačem Urošem Nikolićem. Prema saznanjima portala Sportklub, utvrđeno je da je tokom...

POVEZANE OBJAVE