ODBOJKAŠI POČELI PRIPREME ZA SVETSKO PRVENSTVO: Još uvek mnogo nedoumica u vezi sa sastavom

Odbojkaška reprezentacija Srbije danas je startovala pripreme za Svetsko prvenstvo, koje krajem avgusta počinje u Poljskoj i Sloveniji. Igrači i stručni štab su se okupili u dvorani Banjica, a svoje utiske i očekivanja izneo je selektor Igor Kolaković.

Nismo se previše ni umorili, jer je Liga nacija dobro bila koncipirana što se tiče putovanja. Posle sedam, osam dana pauze, svi smo ponovo tu, uz Kovačevića, Luburića i Ivovića, koji nisu igrali do sad. Na Banjici počinjemo pripreme, glavni deo ćemo odraditi na Kopaoniku od 28. jula do 11. avgusta. Posle toga nas čekaju dva meča protiv Bugara, 12. i 13. avgusta u Beogradu. Onda ćemo igrati jak turnir, Vagnerov memorijal, sa Argentinom, Iranom i Poljskom. To će nam biti najvažnija proba. Onda 27. avgusta igramo protiv Ukrajine na SP, rekao je Kolaković.

Još uvek nije sigurno da će svi igrači sa spiska moći da igraju na najvećoj smotri odbojke.

Planirano je tako, mlađi igrači su imali prilike u Ligi naciji. Iskazali su svoj talenat i kvalitet, naravno i neke probleme. Na spisku je 18 igrača jer je mnogo nedoumica oko nekih povreda, da vidimo da li će biti sanirane – mislim na operaciju Luburića, probleme Petrića i Katića sa povredama. Moramo da držimo grupu na okupu, kako bismo što spremnije i bolje nastupili na Svetskom prvenstvu, ocenio je selektor.

I pored izostanka plasmana na završni turnir, selektor je zadovoljan urađenim u toku Lige nacija.

Od starta nam rezultat nije bio primaran, zato smo kombinovali sastav od turnira do turnira. Poslednje nedelje se nismo dobro pokazali, iako tokom prve dve jesmo s obzirom na okolnosti u kojima smo se našli. Ali opet poslednja utakmica protiv Kine, koja je pobedila Brazil maksimalnim rezultatom, a mi smo igrali sa igračima koji uglavnom nisu u prvom planu, daje neku vrstu nade i za budućnost, rezimirao je Kolaković.

On veruje u uspeh, pod uslovom da zdravstveni bilten bude zadovoljavajuć.

Mi moramo da budemo bolji, imamo sjajne uslove za rad, odličnu atmosferu, vrhunske igrače, ali prvi preduslov je da budemo zdravi, rekao je selektor Srbije, pa ocenio protivnike u grupi.

Ukrajina je na početku. Sa tom selekcijom Srbija ima iskustvo igranja, dosta teško smo izlazili na kraj sa njima. Tunis je najbolja afrička ekipa, a Portoriko je vrlo zanimljiv i neću reći težak rival, ali nepoznanica za nas. Grupa po imenima nije teška, ali je svaka utakmica veoma važna, svaki set je veoma važan, jer se posle prve faze pravi rang lista od 16 ekipa i onda se ukrštamo u osmini finala, zaključio je Kolaković, koji će reprezentaciju Srbije, posle pauze od nekoliko godina, ponovo voditi na jednom velikom takmičenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KK PARTIZAN SPREMA VELIKI POVRATAK!? Miljenik navijača se vraća u crno-beli tabor?

Pre nekoliko dana predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je kako se uveliko radi na pojačanjima i kako bi moglo...

POVEZANE OBJAVE