LK: Večeras startuju Radnički Niš i Čukarički 

Fudbaleri Radničkog iz Niša i Čukaričkog nastupiće danas u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ekipa niškog Radničkog gostuje na Malti ekipi Gzire od 19 časova, dok će Čukarički svoj duel sa Rasing Uniom igrati sat vremena kasnije.

Trener Radničkog Tomislav Sivić izneo je svoja očekivanja.

-Pred nama je utakmica koju su naši navijači dugo priželjkivali, čitave tri godine. Radnički svake sezone ima ambiciju da igra u Evropi, jer ima tradiciju dobrih rezultata na međunarodnoj sceni. Mi zbog toga imamo obavezu da sutra budemo na nivou. Spremni smo da izađemo na megdan Gziri i da damo sve što je u našoj moći da ostvarimo dobar rezultat. Oni su solidna ekipa. Imaju puno stranaca, igraju u sistemu 5-3-2, na kontre i polukontre. Imaju dvojicu napadača koji ostaju sami sa protivničkim štoperima i to može da bude opasnost. Moramo da budemo pametni, da iskoristimo njihove slabosti. Imaju par nezgodnih igrača, rekao je Sivić

Kada je reč o utakmici Čukariči- Rasing union, tim iz Beograda je favorit, a svoje očekivanja izneo je trener tima Dušan Kerkez.

-Oduvek sam govorio da u Evropi nema lakih rivala. U Luksemburgu ekipe, ali i reprezentacija igraju sve bolje. Poštujemo svakoga, ali želimo dobar rezultat za revanš, rekao je Dušan Kerkez.

Šta može da presudi u prvoj utakmici i o rivalu trener je rekao.

-Koncentracija. Moramo da budemo na većem nivou nego na prethodna dva meča. Da se koncentrišemo na našu igru, znamo koje su vrline i mane protivnika. Svakako, očekujem našu bolju utakmicu nego u prva dva kola prvenstva, rekao je Kerkez i dodao:

-Imaju dosta stranaca, neki od njih poreklom sa naših prostora, kao i njihov novi trener. Nećemo ih potceniti, dobra su ekipa, moramo da ih shvatimo ozbiljno. Očekujem da postignemo gol, a da sačuvamo svoju mrežu”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred Večiti derbi: Nemamo posebno opterećenje, ovde imamo tri različita takmičenja

Sutra od 18 časova će se na stadionu "Rajko Mitić" po treću put ove sezone sastati Crvena zvezda i...

POVEZANE OBJAVE