TSC NOSI BOD IZ HUMSKE: Bledi Partizan bez pobede

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da na svom stadionu ostvare pobedu protiv TSC-a iz Bačke Topole, u sklopu 3. kola Superlige, pošto su remizirali bez golova – 0:0.

Partizan je kružio oko gola gostiju, ali koliko je bio neuspešan u završnici najbolje govori činjenica da su tokom čitavog meča uspeli da upute tek jedan udarac u okvir gola. Sa druge strane, i tim iz Bačke Topole je imao svojih šansi, ali su na kraju mreže ostale mirne.

Prvi šut na utakmici zabeležio je Aleksandar Lutovac, koji se veoma isticao u prvoj fazi utakmice. On je u 8. minutu ušao u središnji deo terena i pokušao levom nogom, ali je lopta završila pored gola.

Tri minuta kasnije Antonić je usled kornera zahvatio loptu glavom, ali nije ozbiljnije pripretio golmanu crno-belih Stevanoviću, pošto je loptu poslao preko gola.

Počeo je potom tim Ilije Stolice da pokušava dugim loptama, a prvi takav pokušaj je viđen u 16. minutu, kada je Saničanin dobro pronašao Rikarda, ali reprezentativac Zelenortskih Ostrva nije uspeo da pobegne Ćalušiću, koji ga je sprečio da se dobro pozicionira za završnicu.

Rikardo se četiri minuta kasnije našao u ulozi dodavača u dobroj akciji svog tima, kada je pronašao Lutovca, ali je protivnički igrač uspeo da ga stigne i izblokira.

Mogao je tim sa severa Srbije da šokirao u 23. minutu domaćina, kada je Ćalušić bio najviši u skoku na prvoj stativi, ali je zamalo šutirao pored gola.

Moglo je da bude opasno po tim iz Bačke Topole u 27. minutu utakmice kada je Saša Zdjelar uočio Lutovca koji je uspeo da pobegne čuvarima i ubaci se pred gol rivala, ali je ipak lopta bila nešto oštrija, pa nije mogao da je iskontroliše.

U 40. minutu viđena je najbolja šansa crno-belih u prvom delu igre. Posle centaršuta sa desne strane, igrač TSC-a je intervenisao glavom, ali se na tu loptu u svom stilu namestio Slobodan Urošević i, slabijom desnom nogom, uhvatio volej između dvojice protivničkih igrača, ali je 19-godišnji čuvar mreže gostiju Veljko Ilić sjajno intervenisao i nije se dao iznenaditi.

Neizostavna je bila i pauza za osveženje igrača, usled visoke temperature.

Igrači Partizana su nastavili sa pokušajima dugim loptama, pa je u 31. minutu Natho na taj način uposlio Rikarda, koji je odigrao za Terzića, ali je mlado krilo izblokirano i nije uspeo da ugrozi gol gostiju.

Pokušavao je vicešampion naše zemlje da ugrozi gol gostiju i do kraja prvog poluvremena, ali bez značajnijih izgleda za to.

Ni drugo poluvreme nije donelo dinamičniju i efikasniju igru, pa je naznaka uzbuđenja viđena tek u 55. minutu, kada je Rikardo iz okreta šutirao pored gola.

U 57. minutu se na terenu našlo i najnovije pojačanje Dijabate, kao i Menig, dok su van terena izašli Natho i Terzić.

Upravo su dvojica novih igrača kombinovali neposredno nakon ulaska na teren, kada je Holanđanin ipak bio nedovoljno precizan.

Nastavio je Lutovac da pronalazi put do završnice i gola gostiju, ali bez konkretizacije. Tako je bilo i u 65. minutu kada je igrač TSC-a presekao loptu, ali se odbila ponovo do igrača Partizana, koji je iz velike blizine opet neprecizno šutirao.

Sprečio je Urošević u 78. minutu veliku šansu tima iz Bačke Topole. Stojković je dobio dubinsku loptu i nije bilo nijedng igrača Partizana koji bi uspeo da ga sustigne, a potom je uputio loptu na peterac, gde je bek crno-belih ipak uspeo da stigne “u poslednji čas”.

Od 79. minuta na terenu se našao i mladi Petković, koji je u prvom kolu debitovao fantastičnim golom i na najbolji način se predstavio navijačima, dok je u samoj završnici u igru ušao i Samed Baždar, drugi bonus igrač crno-belih koji se u prvom kolu upisao svojim debitantskim golom.

Odmah je mladi veznjak imao jako dobru priliku da donese pobedu svom timu, posle prodora Meniga po levoj strani, ali je posle njegovog udarca lopta zakačila igrača gostiju i završila u korneru. Osokolio se i u zaustavnom vremenu Baždar, i oprobao udarac iz velike daljine, ali nije bio ni blizu da ugrozi gol Ilića.

U poslednjem momentu utakmice bio je domaćin veoma blizu da ipak dođe do pobede, ali je posle pokušaja Petkovića, a zatim i Meniga, iz svega proizašao samo novi udarac iz ugla.

PARTIZAN : Stevanović – Lutovac (od 78. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Belić (od 78. Petković) – Terzić (od 57. Dijabate), Natho (od 57. Menig), Andrade (od 89. Baždar) – Rikardo.

TSC : Ilić – Stojić, Antonić, Ćalušić – Cvetković (od 84. Stanojlović), Stojković, Đakovac, Kuveljić (od 84. Krpić), Jovanović (od 72. Tomanović) – Ratkov (od 61. Stanojev), Vukić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOLAZI SA VOŠOM U HUMSKU: Bivši igrač Zvezde imao poruku pred Partizan

Fudbaleri Vojvodine u 3. kolu plej-ofa Superlige Srbije gostuju Partizanu. Trenutno su petoplasirani i imaju pet poena zaostatka od Radničkog...

POVEZANE OBJAVE