Mitrović debitovao golom u pobedi Zvezde u Lučanima! (VIDEO)

Pred 8.000 gledalaca u Lučanima fudbaleri Crvene zvezde su savladali domaću Mladost rezultatom 2-1, u sklopu 3. kola Superlige Srbije.

Iako Mladost u prvom poluvremenu nije bila defanzivno orijentisana, ostali su bez konretne prilike i nisu imali dovoljno dobrih rešenja u napadu, dok je Zvezdi bio dovoljan jedan gol iz ukupno šest pokušaja, kako bi otišla na odmor sa prednošću.

Drugo poluvreme je donelo još više uzbuđenja sa obe strane, pa je viđeno i više pogodaka. Sve u svemu, imalo je šta da se vidi na stadionu u Lučanima.

Prvi šut ka golu domaćina uputio je Kings Kangva, koji je pokušao u svom stilu sa ivice šesnaesterca, ali je bio neprecizan i lopta je otišla preko gola.

Zvezda je povela već 14. minutu novim pogotkom Milana Pavkova. Ljubimac Delija nije propustio izglednu priliku, nakon što posle ubačene lopte sa desne strane Marka Goblejića Milošević nije stigao da kvalitetno interveniše, već je praktično namestio loptu visokom napadaču.

Ovo je bio već četvrti gol Pavkova od početka sezone.

Četiri minuta kasnije je akciju dvojice krilnih napadača, Kataija i Bukarija, ovoletošnje pojačanje završilo prejakim šutem preko gola.

U 25. minutu viđena je i prva sporna situacija na meču, prilikom koje su fubdaleri Mladosti tražili jedanaesterac zbog igranja rukom beka Crvene zvezde Milana Rodića, ali je prethodno to isto, po svemu sudeći, učinio i njihov iskusni napadač Milan Bojović.

U 35. minutu je dodeljen i prvi žuti karton, koji je dobio Marko Gobeljić kada je nepropisno zaustavio štopera domaćih Žarka Udovičića.

Potencijalno opasnu priliku Dunđerskog iz kontre, nakon što se Katai okliznuo, otklonio je Milan Borjan koji je izleteo daleko od svog gola i stigao da loptu izbaci u aut.

Odmah od starta drugog dela igre na terenu se našla novopridošlica iz niškog Radničkog Stefan Mitrović, koji je zamenio Bukarija i čiji ulazak se ubrzo i isplatio i verovatno će pamtiti svoj debi.

Nastavio je domaćin sa hrabrijom igrom, i odmah na početku drugog poluvremena izveo dva kornera, ali se ubrzo sve promenilo i gosti su počeli sve opasnije da nadiru ka golu Miloša Ostojića.

Mogao je tek 10 minuta pošto je prvi put na terenu poneo dres Zvezde da zatrese mrežu Mitrović, posle odlične lopte Kataija, ali je golman Ostojić bio na visini zadatka.

Odmah potom se i sam Katai našao u izglednoj šansi, posle povratnog pasa Pavkova, ali je Leković već viđen gol spasao tako što je izbacio loptu sa gol-linije.

Zatim se posle dodavanja Pavkova sjajnim prodorom nadovezao Mirko Ivanić, ali je umesto šuta izbarao da proigra novajliju Mitrovića, što ovaj nije očekivao, pa se i dalje čekalo na drugi gol, koji je već visio u vazduhu.

Nisu fudbaleri koje vodi Dejan Stanković spuštali gard, sve dok se mreža konačno i drugi put nije zatresla, a to je pošlo za rukom upravo Stefanu Mitroviću, posle nekoliko prilika za to. On je sa peterca krunisao akciju Milana Pavkova i Kataija, koji mu je ubacio loptu sa leve strane.

Usledila je šansa i za drugog nedavnog novajliju šampiona Srbije, povratnika Aleksandra Pešića, pošto je u špicu napada zamenio Pavkova, koji ne dodatno uvećao svoj bilans golova na početku ove sezone. U isto vreme se u igri našao i Sanogo, koji je zamenio Kangu.

Nije međutim domaći tim ostao demoralisan ni tada, pa je osam minuta kasnije prepolovio zaostatak. Jojić je prihvatio dubinsku loptu na levom krilu, a posle ulaska u šesnaesterac uputio povratnu loptu ka Lekoviću, koji je uz malo sreće, pošto je lopta promenila smer zakačivši Dragovića, uspeo da savlada Borjana.

U 87. minutu je Mirko Ivanić protutnjao kroz odbranu domaćina, a jedini način da se zaustavi bio je faul Dunđerskog, koji je za ovaj potez zaradio žuti karton.

Do kraja utakmice je Dejan Stanković u međuvremenu ukazao šansu još dvojici mladih fudbalera, Ibrahimu Mustafi, koji je zamenio Kataija, i Nikoli Stankoviću koji je ušao umesto Kangve.

Nisu izostala uzbuđenja ni sa jedne strane ni u zaustavnom vremenu. Viđene su dobre šanse pred oba gola, ali su i odbrane reagovale na pravi način.

MLADOST : Ostojić – Dunđerski, Vesnić, Radovanović (od 83. Sremčević), Milošević, Leković – Gordić (od 59. Radivojević), F. Žunić (od 59. Milanović), Jojić, Udovičić – Bojović.

CRVENA ZVEZDA : Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić – Kanga (od 72. Sanogo), Kangva (od 87. Stanković) – Bukari (od 46. Mitrović), Ivanić, Katai (od 82. Mustafa) – Pavkov (od 72. Pešić)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE