OLIMPIJA KRADE POJAČANJE PARTIZANU: Dovodi dva košarkaša iz Rusije!

Košarkaši milanske Olimpije iskoristiće situaciju u kojoj je ruskim klubovima zabranje nastup u evropskim takmičenjima i angažovati dva velika pojačanja.

U pitanju su košarkaši CSKA Kevin Pengos i Johanes Fojtman, za koje se očekuje da uskoro napuste moskovskog velikana i potpišu za drugog višestrukog prvaka Evrope.

Pengos igra na poziciji beka i u CSKA je došao neposredno pred početak ukrajinske krize, pa tako nije ni igrao za ovaj tim, dok je nemački krilni centar već višegodišnji košarkaš Armejaca.

Pengosu je prvi tim u Evropi bila Gran Kanarija, gde se pokazao sjajno, dok je punu, evroligašku afirmaciju, stekao u redovima Žalgirisa, posle čega je usledio potpis za Barselonu.

Iz Barselone je, nakon problema sa povredama, prešao u Zenit i ponovo blistao na terenu, pa je tako ostvario i NBA angažman, pošto je igrao za Klivlend Kavalirse, sve do povratka u Evropu i potpisa za CSKA, ali će se ipak njegov kambek desiti u Italiji.

Fojtman je nemački reprezentativac, koji je nakon igranja za Jenu i Frankfurt Skajlajnerse u matičnoj zemlji, tri sezone proveo u Baskoniji, a potom isto toliko u CSKA kod Dimitrisa Itudisa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE