Trener košarkaša Zvezde prokomentarisao veliki uspeh

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije (U20) ekspresno se vratila u najjaču diviziju pošto je bez poraza trijumfovala na Evropskom prvenstvu B divizije u Tbilisiju.

Nakon povratka u zemlju, ovaj uspeh je prokomentarisao i trener ove generacije, a od skoro i novi strateg Crvene zvezde Vladimir Jovanović.

Najvažnije je da smo uradili ono zbog čega smo se i skupili. Vratili smo U20 reprezentaciju tamo gde ona i pripada po kvalitetu. Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim pre svega igračima i stručnom štabu na zalaganju i trudu, kao i Košarkaškom savezu Srbije koji nam je ozbezbedio sjajne uslove. Ljudi ne shvataju koliko je bilo nezgodno za igru, koliko tamo ima reprezentacija koje po kvalitetu zaslužuju da budu „A” divizija. Mislim da smo i mi jedna od tih selekcija. U pripremnom periodu smo pobeđivali selekcije koje su se takmičile u „A” diviziji, neke koje su osvojile i medalju, podsetio je aktuelni trener šampiona ABA lige i Srbije.

Na putu do zacrtanog cilja bilo je i otežavajućih okolnosti.

Nije fraza, danas svi igraju košarku, baltičke zemlje rade sjajno sa mlađim kategorijama i njihove seniorske reprezentacije prave sjajne rezultate. Ovo uopšte nije bilo naivno takmičenje. Posebno jer smo se mi već u četvrtfinalu ukrstili sa jednom od najboljih reprezentacija – Letonijom, koja je napravila jedan kiks i došlo je do toga da umesto očekivanog finala sa njima, mi smo morali da igramo već u četvrtfinalu. Bio je zahtevno, ali momci su to izneli sve na pravi način i ja im čestitam na tome, rezimirao je Jovanović, pa poručio:

Pred ovim momcima su dobre karijere, želim im uspeha u budućnosti, pre svega u sezoni koja je pred nama, zaključio je trener mlade košarkaške reprezentacije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEPONUJ PUTEM KARTICE I OSVOJI APPLE WATCH I FIT PASS!

Uplati depozit putem kartice na Meridian korisnički nalog i osvoji sjajne nedeljne i mesečne nagrade. Glavna premija je Apple...

POVEZANE OBJAVE