HRVATI SAOPŠTILI SPISAK KOŠARKAŠA: Tu su dve Partizanove želje, sastav za respekt

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Damir Mulaomerović odredio je širi spisak igrača koji će konkurisati za tim na Evropskom prvenstvu koje počnje 1. septembra ove godine.

Na spisku se nalaze najjači aduti, među kojima i NBA igrači Dario Šarić, Ivica Zubac i Bojan Bogdanović, a tu su i bivši članovi najjače lige sveta, a sada evroligaške uzdanice Ante Žižić i Mario Hezonja.

Na spisku je i uvek pouzdani Krunoslav Simon, koji je sa Efesom osvojio dve uzastopne titule šampiona Evrope, a sada je na raskrsnici i čak je nagovestio i da bi mogao da završi karijeru, ali se govorilo i o mogućnosti da pojača neki od hrvatskih klubova.

Tu je i novi naturalizovani košarkaš, koji se još uvek nalazi u postupku dobijanja državljanstva, a reč je o Džejlenu Smitu, prošlosezonskoj uzdanici Albe, koji je bio i Partizanova želja.

Na spisku se nalaze:

Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Džejlen Smit, Dominik Mavra, Krešimir Radovčić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Krunoslav Simon, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Pavle Marčinković, Dario Šarić, Ivan Ramljak, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Zoran Šakić, Matej Rudan, Dragan Bender, Ivica Zubac, Toni Žižić, Karlo Matković.

Hrvatska će igrati u Grupi C Evrobasketa zajedno sa Grčkom, Estonijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Italijom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki povratak: Janakopulos iznenadio (VIDEO)

Predsednik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos prisustvuje utakmici tog tima i Makabija u "OAKA" areni u okviru drugog meča plej-of...

POVEZANE OBJAVE