TADIĆ BEZ TROFEJA: PSV bolji od Ajaksa u Superkup goleadi! (VIDEO)

Na startu sezone u Holandiji na Johan Krojf areni odigrana je utakmica Superkupa, u najvećem tamošnjem derbiju, između Ajaksa i PSV-a, a u pravoj goleadi bolji su bili Filipsovci sa 5-3.

Poveo je tim iz Amsterdama već u 15. minutu, kada je strelac bio Bergvajn posle asistencije Vajndala.

Međutim, tim Ruda van Nistelroja je preokrenuo već do kraja poluvremena, i to golom u nadoknadi vremena. Oba gola postigao je Gus Til, u 32. u 47. minutu. Kod oba pogotka u ulozi aisstenta se našao Kodi Gapko.

Pravi šou se, međutim, zbio u drugih 45 minuta. Prvo je mladi Brazilac Antoni smanjio na 3-2 u 54. minutu, posle nove asistencije Vajndala.

Potom su u roku od sedam minuta viđena čak tri gola! Prvo je Gapko na dva završna dodavanja pridodao i sopstveni pogodak za 4-2 u 65. minutu, da bi četiri minuta kasnije Til upisao het-trik i dodatno uvećao prednost.

Nije se međutim predavao tim za koji nastupa Dušan Tadić, pa je već u 72. minutu internacionalac iz Gane Mohamed Kudus smanjio na 5-3, ali kada je Nigerijac Basi dobio crveni karton zbog oštrog prekršaja bilo je jasno da Ajaks nema velikih šansi do kraja.

U prvom minutu zaustavnog vremena konačan rezultat postavio je 19-godišnji Simons posle asistencije Vermana.

Dušan Tadić je u igri proveo sve vreme, zaradivši žuti karton na samom kraju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U BORBI ZA ABA LIGU: Vojvodina bi da nadoknadi -18, trener saopštio loše vesti pred revanš

Košarkaši Vojvodine ubedljivo su poraženi u prvom meču polufinala ABA 2 lige od Podgorice 98:80. Moraju da nadoknade veliki minus...

POVEZANE OBJAVE