Svilar govorio o razlozima prelaska u Romu i očekivanjima

Mladi srpski golman Mile Svilar je ovog leta dobio veliku šansu, kada je postao novi igrač Rome, po želji trenera ovog tima Žozea Murinja.

On prethodno za nekoliko sezona nije dobio pravu priliku u lisabonskoj Benfici.

Sada je za “Korijere delo sport” govorio o razlozima prelaska u Vučicu.

Pre svega Murinjo, koji je neverovatan trener. Takođe i veliki klub, projekat, sportski direktor kojeg poznajem iz Benfike, prelep grad… Nije bilo razloga da odbijem Romin poziv, jasan je bio Svilar.

Realan je i kada su u pitanju očekivanja.

Ovde sam da pomognem ekipi i Murinju kad god to bude potrebno od mene. U ovom trenutku ne tražim ništa više od toga. Na terenu ću moći da pokažem koliko vredim i steknem iskustvo. U fudbalu ti niko ništa ne obećava, toga nema. Verujem samo u jak rad. Spreman sam da pokažem svoje kvalitete i da zaslužujem da branim boje Rome, da opravdam poverenje koje mi je ukazano. Ovaj izazov predstavlja odličnu priliku da napredujem dalje, da dalje gradim sebe kao igrača, smatra mladi golman.

Koliko mu znači saradnja sa portugalskim stručnjakom jasno je iz stalnog pominjanja njegovog imena.

Situacija je bolja iz dana u dan. Radili smo jako poslednjih nedelja i sada se trudim da što više upoznam Murinja i njegovu filozofiju, zatim stručni štab i nove saigrače. Zadovoljan sam, pokušavam da pružim ono najbolje na svakom treningu. Mogu još da napredujem, ali zasad sam dobar. Sada mi je cilj da dođem u top fizičku formu kako bih bio spreman za početak nove sezone, objasnio je Svilar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE