KOLAKOVIĆ ZADOVOLJAN: Moramo da budemo koncentrisani na rad

Odbojkaši Srbije pripremaju se za Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Sloveniji.

Orlovi su pre četiri godine u Italiji i Bugarskoj osvojili četvrto mesto.

Selektor Igor Kolaković zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema.

Povreda Petrića ide na bolje, Marko Ivović sve više učestvuje u radu tima. Čeka se Katić, ima zakazan pregled. Za ovaj period, igrači jako dobro rade, uz male poteškoće na servisu i prijemu. Fasciniran sam i zadovoljan sam kako se bore na treningu za svoje pozicije, da što bolje odigraju. Nedelja kao nedelja je svima slobodna, bilo je i ostalo tako. Mi pripremamo treninge za narednu sedmicu, analiziramo stvari koje su bile, ali se trudimo i da se odmorimo, jer u danima kada su treninzi, ne preostaje previše vremena. – rekao je on za Sportski Žurnal.

Zatim je dodao:

Moramo da budemo koncentrisani na rad, ali i na svaku utakmicu, svaki poen to je činjenica. Da najavljujemo nešto, nema potrebe. Sigurno da imamo najveće moguće ambicije na Svetskom. Razmišljamo o Ukrajini, prvom protivniku, pratimo gde će da igraju. Odigrali su Zlatnu ligu, igraće sa Poljacima 13 avgusta. Važan nam je svaki podatak zato što smo na poslednjih nekoliko takmičenja teško igrali sa njima, pre svega na Evropskom prvenstvu. Ako govorimo o Portoriku i Tunisu, sigurno da ćemo za njih imati mnogo više informacija i na samom Svetkom prvenstvu. Za sada je akcenat na Ukrajini. – zaključuje Kolaković.

Prvenstvo sveta na programu je od 26. avgusta do 11. septembra.

Srbija je osim Ukrajine u grupi sa Portorikom i Tunisom u A grupi.

Foto: Volleyball nations league

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VANREDNO STANJE U ISTANBULU: Fener krenuo po ikonu Efesa!

Košarkaška sezona ulazi u završnu fazu, a kako se bliži leto kreću i spekulacije oko košarkaških transfera. Tako nam iz...

POVEZANE OBJAVE