NBA liga pokrenula istragu protiv Njujork Niksa

NBA liga pokrenula je istragu protiv Njujork Niksa jer, kako se navodi, prekršili su pravila o pregovaranju sa slobodnim agentima.

Kako prenosi Yahoo Sports, Niksi su nedozvoljeno kontaktirali sa njihovim novim igrače Džejlenom Bransonom pre roka kada je to dozvoljeno. Prema pravilima lige, tek od 30. juna u 18 časova po istočnom vremenu u SAD je moguće da klubovi počnu da pregovaraju sa slobodnim agentima.

Branson je to veče već potpisao ugovor na 104 miliona dolara u narednih 5 godina.

Poznato je i na koji način je ostvarena veza. Predsednik Leon Rouz je nekada bio agent Bransonovom ocu Riku, koji je sada pomoćni trener Niksa u štabu Tima Tibodoa. Takođe, Rouz je bio agent i Bransonu na početku karijere kada je potpisao ugovor sa Dalasom u kojima je proveo 4 godine.

NBA liga je na isti način otvorila istragu protiv Filadelfije, a prošle sezone je vođena protiv Majamija, dok pretprošle protiv Milvokija. Baksi su kažnjeni zbog veze koju su ostvarili sa sprskim reprezentativcem Bogdanom Bogdanovićem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽIVE SAN O LIGI ŠAMPIONA: Montilivi će biti pun za Barsu!

Fudbaleri Đirone igraju nestvarnu sezonu koja još uvek nije završena. Vode borbu za drugo mesto sa Barselonom, dok Real polako...

POVEZANE OBJAVE