HRVATI SKRATILI SPISAK ZA EVROBASKET: Neočekivano precrtan jedan od najboljih igrača!

Košarkaška reprezentacija Hrvatske eliminisana je iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci i pre poslednjeg kruga kvalifikacija, pa sada sve karte bacaju na Evrobasket koji će se održati od 1. do 18. septembra.

Selektor komšija Damir Mulaomerović je skratio spisak na 16 imena, koji će se počev od sutra, kada startuju pripreme, boriti za mesto među 12 košarkaša na najvećoj evropskoj smotri košarke.

Među igračima koji su otpali sa spiska jendo ime veoma iznenađuje. Hrvatska je poslednjih godina prepoznatljiva po visokim igračima, ali na Evrobasketu neće biti nekadašnjeg NBA, a sada novog igrača šampiona Evrope Efesa Ante Žižića.

U konkurenciji ostaje i novi naturalizovani košarkaš.

Uspešni NBA igrači Ivica Zubac i Bojan Bogdanović pripremama će se priključiti 8. avgusta, zbog ograničenja koje nameće dogovor sa NBA ligom.

Na spisku se nalaze:

Roko Rogić, Lovro Gnjidić, Ivan Ramljak, Goran Filipović, Roko Prkačin, Mario Hezonja, Toni Perković, Karlo Matković, Mateo Drežnjak, Krunoslav Simon, Dominik Mavra, Pavle Marčinković, Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Dario Šarić i Džalin Smit.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE