Stolica pred AEK: Potcenjeni smo!

Fudbaleri Partizana dočekuju AEK u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope. Prva prilika da se napravi pomak je u četvrtak u Larnaki.

Trener crno-belih Ilija Stolica izneo je očekivanja pred ovaj susret.

Ko god je vezan za Partizan vaspitan je da ide na pobedu. Pošto je na programu samo jedno poluvreme, svaki rezultat koji nam omogućava da u Humskoj eliminišemo AEK za nas bi bio dobar. Veliki teret se slio na ove momke, potcenjeni su, svi smo potcenjeni na mnogo nivoa, zato verujem da će se akumulacija negativne energije isprazniti na terenu i pokrenuti stvari u pravom smeru, istakao je on i dodao:

– Jasno je šta nam Evropa znači, na koji način se za nju spremamo, iako prvenstvo nismo počeli kako smo planirali i želeli. Ima mnogo razloga, ali je to sad iza nas. Uveren sam da ćemo igrati bolje iz utakmice u utakmicu, svaki dan proveden zajedno predstavlja dobit za sve. Ono što je ekipa pokazala na treninzima samo je uvod u ono što bi trebalo da predstavi protiv Kiprana u dva susreta.

On je pričao i o pritisku koji imaju igrači Partizana.

Psihološki faktor je presudan. Bilo je turbulentno, stalno je ta vrsta pritiska oko Partizana. Postoje opravdana zadovoljstva i neopravdana nezadovoljstva. Pokušali smo da igrače izolujemo od ogromnog uticaja tog ambijenta i pažnju usmerimo na utakmicu. Teren će pokazati koliko ćemo uspeti. Jedan povoljan rezultat bi stvari (p)okrenuo u pozitivnom smeru, rekao je Stolica i dodao:

– Neki pritisci su opravdani, a neki su iskonstruisani, režirani da prave veliki nemir na ekipu. Poenta je da svako kome je Partizan pri ili u srcu mora da momcima pruži podršku, čak i na mentalnom planu, i energetski, kako bi napravili dobar rezultat za klub, za nas, za navijače“.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON USPEŠNIH KVALIFIKACIJA: Međedović u drugom kolu Madrida!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u narednu rundu mastersa u Madridu. Posle velike borbe i skoro dva i po...

POVEZANE OBJAVE