MICIĆ O NBA: “Osetio sam blago nepoverenje”

Srpski plejmejker Vasilije Micić produžio je saradnju sa Efesom.

Iako je imao NBA ponude ipak je prevagnuo ostanak u Evropi. Njega je 2014. kao 52. pika na draftu izabrala Oklahoma.

On se sada sa reprezentacijom priprema za Evrobasket i kvalifikacije za SP.

Za početak je važno što smo se okupili u ovako dobrom sastavu, koji je jedino Bogdanova (Bogdanović) povreda pokvarila. Imali smo i dovoljno odmora, pa i saigrači iz NBA, mada toga nikada nije dosta, jer su i sezone u Evropi dosta naporne. Većina je potpisala bitne ugovore, pa nemaju klupskih briga. To nije bez značaja na odluke da se stave na raspolaganje reprezentaciji. Sveži smo i orni za sve ono što predstoji. Iako je EŠ jako takmičenje, sticajem FIBA kalendara, moramo prvo da razmišljamo o izuzetno važnim utakmicama protiv Grčke i Turske, 25. i 28 avgusta. – izjavio je on za Sportklub.

Progovorio je i o tome zašto nije otišao u NBA:

Meni je 20. jul bio rok do kada sam mogao da odem, ali nisam promenio dres. Ostao sam u Efesu, ali sam i pre toga bio miran jer sam već bio doneo odluku. Tamo mi je toliko lepo da šta god bih rekao, možda bi to i narušilo taj odnos u ekipi i osećaj koji imam tamo. Neki dalji korak je bio taj NBA, koji se nije desio, ali sam miran i spokojan. Osetio sam blago nepoverenje iz pravca najjače lige sveta, koji oni imaju prema mnogima, ne samo meni. Osim ako nisi Nikola Jokić ili Luka Dončić. Stvarno ne mislim da idem tamo da bih dokazivao šta i koliko mogu. Meni je i ovako lepo, pa ako jednom odem u Ameriku, desilo se. Pa, i ako se ne desi, šta onda. – zaključio je Micić.

Sa Efesom je osvojio dve uzastopne Evrolige. Prve zvanične mečeve Srbija igra protiv Grčke i Turske krajem meseca u kvalifikacijama za Mundonasket. Potom sledi Evrobasket.

Foto: KSS/ Nebojša Paraušić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE