ODLIČNO GA POZNAJE: Iskusni trener se pohvalno izrazio o novom plejmejkeru Zvezde

Posle duge potrage i mnogo nagađanja ko će biti novi plejmejker srpskog i regionalnog šampiona Crvene zvezde, u klub je stiglo pomalo neočekivano ime.

Potpis na ugovor sa timom sa Malog Kalemegdana stavio je MVP australijske lige Džejlen Adams.

Pošto australijska liga nije naročito propraćena na ovim prostorima, malo je informacija iz prve ruke do koji se može doći, ali je Adamsa srpskoj javnosti u intervjuu koji je dao za “Mozzart sport” približio višegodišnji trener u zemlji Kengura Džoi Rajt, inače tamošnji šampion iz 2007. godine sa Brizbejnom.

Adams sa loptom u rukama je velika opasnost za protivnike. Može da završi napad polaganjem na obruč ili zakucavanjem, da pogodi šuteve sa poludistance ili van linije za tri poena u dominantnim procentima, ili da razigra saigrače. Svakako, ekipu i saigrače čini boljim, zaključio je Rajt.

Nije štedeo reči hvale opisujući Adamsa, pa je izveo i jedan direktan zaključak.

On je kompletan plejmejker, čak imam slobodu da dodam – najkompletniji plejmejker kojeg sam gledao u Australiji, a tamo sam uz kraće pauze već dve decenije. Verovatno najveći njegov kvalitet je sposobnost da ubacuje poene kada je to najpotrebnije, ali ima i dobar pregled igre što pozitivno utiče na saigrače, jer ih razigrava i donosi neretko lake poene. Atletski potkovan, brzog driblinga, sposoban da menja pravac u trenutku, opisao je novog organizatora igre crveno-belih iskusni strateg.

Rajt je o novom košarkašu Crvene zvezde rekao ida ume da odigra dobru odbranu, bilo timsku ili individualnu, a kao najveću manu je istakao njegovu visinu (188 cm), za koju smatra da u evropskoj košarci može biti ograničavajuća i u odbrani i u napadu.

FOTO: KK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajne vesti za Real pred meč sa Bajernom!

Kako je danas izjavio trener Reala Karlo Anćeloti, golman Real Madrida Tibo Kurtoa, odsutan sa terena više od osam...

POVEZANE OBJAVE