NASTAVLJA SE ŽETVA MEDALJA: Topić treća na Svetskom prvenstvu!

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić zaređala je još jedan veliki uspeh.

Ona je nakon trijumfa na prvenstvu Evrope osvojila i bronzanu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u kolumbijskom Kaliju, u disciplini skok uvis.

Ćerka Dragutina i Biljane Topić je do ovog uspeha stigla sa preskočenih 1.93m, koliko je dostigla i srebrna Holanđanka Brit Verman, ali je Angelinu koštalo rušenje u prvom pokušaju na ovoj visini.

Zlatnu medalju je osvojila Estonka Karmen Brus sa preskočenih 1.95m. Brus inače ima isti rekord kao i naša atletičarka, 1.96m.

Koliko je konkurencija bila jaka govori i podatak da je na prethodnom Svetskom prvenstvu visina 1.93m bila dovoljna za zlato, a uspeh dodatno dobija na značaju kada se zna da su naši atletičari bili otrovani hranom dan pre takmičenja u skoku uvis.

Upravo to je znatno otežalo posao i koštalo boljeg plasmana drugu srpsku predstavnicu Zoranu Rakovec, čije zdravstveno stanje je bilo veoma loše nakon trovanja i teško se oporavila, pa je zauzela 10. mesto sa preskočenih 1.75m.

Prethodno je Adriana Vilagoš ubedljivo trijumfovala u disciplini bacanje koplja, potvrdivši tako svoju dominaciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PORAZ CRNO-BELIH: Četvrtina kojom je Olimpijakos slomio Partizan (VIDEO)

Košarkaši Partizana zakomplikovali su dodatno plasman u plej-in Evrolige nakon poraza od Olimpijakosa. Propustili su priliku da budu u zoni...

POVEZANE OBJAVE