Terzić otkrio koliko je Zvezda platila pojačanja: Ako ovako nastavimo, možemo do polufinala Lige Evrope

Crvena zvezda je uradila ogroman posao ovog leta. Crveno-beli su doveli sjajna pojačanja, odlično su počeli novu sezonu kako u domaćoj ligi tako i na evropskoj sceni.

O svemu tome je za Sportal govorio generalni direktor kluba sa Marakane Zvezdan Terzić.

– Ovo je nekako nama postalo i normalno. Zvezda je jako porasla kao klub. Idemo korak po korak, ne može se ništa preko noći, ali drago mi je što narod prepoznaje da je Zvezda zaista na dobrom putu. Mi se nećemo zadovoljiti ovim uspesima, imamo ogromnu obavezu prema armiji navijača, a to je da iz godine u godinu osvajamo titule na domaćoj, i da budemo dominantni na evropskoj sceni, rekao je Terzić.

On je takođe otkrio i recept zahvaljujući kom je Zvezda postala ovo što je danas i iz sezone u sezonu je sve moćnija i finansijski i igrački.

– Nekad je bilo nezamislivo da Zvezda bude iz godine u godinu sve bolja, nego sve slabija, jer su se prodavali najbolji igrači. Mi smo napravili zaokret u politici vođenja kluba. Samo dobar igrač je garant pravljenja dobrig tima, a dobar tim pravi dobre rezultate, što sve generiše velike prihode.

Fudbal je poseban biznis, naša misija je da klub osvaja titule, najveći kapital Zvezde su koeficijenti. Mi sada startujemo od trećeg kola kvalifikacija, u četvrtom smo nosioci, imamo olakšan put do Lige šampiona i Lige Evrope, što nam donosi velike bonuse od UEFA.Ja se trudim da napravim jedan održiv sistem od Zvezde, da može sama sebe da finansira, a to smo ostvarili kontinuiranim uspesima.

Iz godine u godinu smo zadržavali najbolje igrače i dopunjavali tu selekciju novim igračima. Nismo slušali ni eho javnosti, ni kritičare, ja sam siguran u sebe da ovaj posao znam bolje od svih ostalih u Srbiji. Ostao sam dosledan mojim principima sve ove godine i rezultati su tu gde jesu, objasnio je Terzić i dodao:

– Čovek koji nema snove, nema šta da traži u modernom svetru gde je velika konkurencija. Velika je razlika sada u odnosu na devedesete. Tada nije bila tako velika razlika u budžetima između Bajerna i Zvezde kao danas, kada Bajern generiše milijardu evra, Zvezda 40 miliona prihoda. Mi moramo da ulažemo u igrače, ove godine smo uložili osam miliona evra samo u ulazne transfere, izuzetno dobro plaćamo igrače, oni su zadovoljni. Sve su to neke kockice u mozaiku, da bi na kraju narod bio zadovoljan Crvenom zvezdom.

On je takođe otkrio i koliko je Zvezda izdvojila novca za letošnja pojačanja.

– Video sam ogromnu šansu, povlašćeni smo u trećoj i četvrtoj rundi, a ove sezone se direktno ulazi u Ligu šampiona. Ja sam rekao da to ne smemo da propustimo. Bukarija smo platili tri miliona, Kangvu milion i po, milion evra Pešića, 600.000 evra Mitrovića. Jako smo investirali u ovaj tim i nisu slučajno rezultati ovakvi kakvi jesu.

Ako nastavimo ovako, možemo da dođemo do četvrtfinala ili polufinala Lige Evrope”, istakao je on.

Terzić se dotakao i trenutnog stanja u kome se nalazi i Partizan.

– Ne bih voleo da komentarišem situaciju u Partizanu. Ja Partizan cenim i poštujem, to je klub s velikim brojem navijača. Ovo što se dešava u Partizanu i oko kluba je jako tužno. Kao sportisti mi je žao zbog toga. Nisam pristalica one floskule iz vremena stare Jugoslavije da nema jake Zvezde bez jakog Partizana. Pa eto, ima. Zvezda je toliko otišla iznad Partizana, da bi i najboljim ljudima ako danas dođu tamo bilo potrebno pet do 10 godina da isprave sve greške. Ne gledamo Partizan, da nema medija ne bismo ni znali šta se dešava tamo. Ali Zvezda je neuporedivo ispred Partizana po svim parametrima i resursima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliko priznanje za Stamenića na Novom Zelandu

Fudbaler Crvene zveude Marko Stamenić izabran je za najboljeg mladog fudbalera Novog Zelanda. On ima 22 godine i standardni je A...

POVEZANE OBJAVE