ATAMAN GOVORIO O SRBIJI I GRČKOJ: Uzbuđen sam zbog reprezentacije više nego na finalu Evrolige

Ergin Ataman se nakon drugog uzastopnog osvajanja Evrolige sa Anadolu Efesom odmah okrenuo reprezentativnim izazovima sa turskom selekcijom.

Tursku očekuje Evrobasket, gde će biti u grupi koja se igra u Tbilisiju, zajedno sa reprezentacijama Gruzije, Španije, Bugarske, Crne Gore i Belgije.

Znam da naši navijači imaju velika očekivanja od reprezentacije. Ova ekipa će na najbolji mogući način predstavljati naš ponosni dres, verujte nam. U timu je jako dobra hemija. Naš cilj je medalja. Lično sam uzbuđen zbog činjenice da mogu da osvojim titulu sa reprezentacijom. Bio sam uzbuđen i kada sam debitovao protiv Velike Britanije. Više nego kad sam išao na finale Evrolige, slikovito je objasnio značaj predstojećih izazova Ataman.

Pre Evrobasketa, međutim, turski nacionalni tim očekuje i okršaj sa Srbijom, kada će naši košarkaši gostovati u drugom kolu druge faze kavlifikacija za Svetsko prvenstvo, a u istoj grupi je i Grčka.

Naši ciljevi su visoki, ali protivnici će nam biti ambiciozne ekipe. Vidim Srbiju i Grčku korak ispred. Imaćemo 16 igrača do 30. avgusta, a 12 ćemo objaviti neposredno pre prvenstva. Ne mogu nikoga da nateram da dođe u reprezentaciju. I ja sam umoran, ali želim da moji igrači imaju isti entuzijazam kao ja. Nadam se da ćemo turnir završiti 18. septembra. Na dan finala, poručio je selektor Turske i dvostruki uzastopni šampion Evrolige sa Efesom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED RG I OI: Jedna važna promena na turniru u Parizu

Ove godine će krajem maja početi treći grend slem sezone Rolan Garos. Srpski teniser Novak Đoković će braniti titulu osvojenu...

POVEZANE OBJAVE