KIRJOS SE NE ZAUSTAVLJA NAKON VIMBLDONA: Dobio derbi u Montrealu!

Ovogodišnji finalista Vimbldona Australijanac Nik Kirjos plasirao se u treće kolo ATP masters turnira u kanadskom Montrealu.

On je u apsolutnom derbiju druge runde savladao prvog tenisera sveta Rusa Danila Medvedeva, i to nakon preokreta sa 2-1, po setovima 6:7 (2:7), 6:4 i 6:2.

Jedine dve brejk prilike u prvom setu bile su ujedno i set-lopte za Rusa, prilikom prednosti od 5-4. Međutim, Australijanac se izvukao, ali je u tajbrejku Medvedev bio daleko bolji i uz tri mini-brejka osvojio isti sa 7-2.

To kao da je dalo krila Kirjosu, pa je protivnika na ubedljiv način brejknuo već u prvom gemu narednog seta, što su bile i jedine šanse za brejk u drugom delu igre, pa je rezultat u setovima poravnat.

U odlučujućem setu je prvi teniser sveta već u drugom gemu ispustio dve brejk-šanse, što je Australijanac iskoristio i na ubedljiv način, sa dva brejka, ostvario plasman u treću rundu.

Tamo ga čeka susret sa zemljakom Aleksom De Minorom, koji je sa 2-0 u setovima bio bolji od Grigora Dimitrova u još jednom na papiru zanimljivom meču.

FOTO: ATP Montreal Twitter

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPSKI CENTAR NIJE MOGAO SAM: Novi dabl-dabl Jokića u porazu Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa, izgubili su na svom parketu od Finiksa rezultatom 104:97. Srpski košarkaš Nikola Jokić je utakmicu sa Finiksom...

POVEZANE OBJAVE