KREĆE ŠAMPION: Zvezda počinje pripreme za novu sezonu

Košarkaši Crvene zvezde počinju naredne nedelje sa treninzima pred novu sezonu, saopštio je trener Vladimir Jovanović.

On je potvrdio da će crveno beli igrati dva pripremna meča u Grčkoj i a potom na jednom turniru.

Otvaramo dvoranu 15. avgusta sa onima koji će nam biti dostupni, imajući u vidu da su pojedinci angažovani u seniorskoj selekciji. Nisu planirane takozvane visinske pripreme, imamo odlične uslove i u glavnom gradu. Kasnije bi trebalo da učestvujemo na dva turnira. Igranje na Kipru, krajem septembra, je potvrđeno, a rivali su Olimpijakos i Peristeri. Ne bih o drugom turniru jer još nije potvrđen, ali ako i ne bude kako smo zamislili, već postoje b ili c opcija. Ali, još je rano da pričamo o detaljima. – rekao je on u izjavi za Sportklub.

Klub su za sada pojačali Nemanja Nedović, Džon Holand, Džejlen Adams, Hasan Martin, Ben Bentil, Filip Petrušev i Dalibor Ilić.

U principu smo formirali roster za sezonu 2022/23, ali nikada ne možete da budete 100 odsto sigurni da neće nešto da se desi, ili iskrsne. Napravljen je tim koji je sposoban da se takmiči na visokom nivou, odgovori izazovima u svim takmičenjima koja nas očekuju, primarno, ABA i Evroliga. Mislim da je suvišno govoriti o ambicijama, zna se dobro šta je Zvezda. Trudićemo se da ostvarimo što više pobeda, budemo dobri, ma maksimalni. Ali, uvek se ide od utakmice do utakmice. – dodao je Jovanović.

Zvezda sezonu otvara 30. septembra kada će u ABA ligi ugostiti MZT iz Skoplja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Modrić u italijanskom gigantu? Ako pitate legendu, to bi bio pun pogodak!

La Gazeta delo Sport objavila je intervju sa legendarnim hrvatskim napadačem Alenom Bokšićem. Naime, jedan od klubova za koje je...

POVEZANE OBJAVE