VELIKI UDARAC ZA DOMAĆINA EVROBASKETA: Otpao NBA igrač

Košarkaška reprezentacija Nemačke je ovogodišnji domaćin Evrobasketa – odnosno jedan od domaćina, ali se eliminaciona faza igra u Berlinu – i u skladu sa tim ima visoke ambicije.

Njihov spisak deluje respektabilno, sa nekoliko NBA imena, ali će, kao što to često biva, ipak biti oslabljeni.

Ova reprezentacija neće moći da računa na centra Orlando Medžika Morica Vagnera.

Reći ću vam kako stoje stvari. Boli me. Radovao sam se ovom turniru godinama. Da igram za Nemačku u Kelnu i mom Berlinu, sa bratom, na Evropskom prvenstvu je nešto o čemu sam sanjao dugo. Nažalost, neću moći da nastupim ni na jednom od predstojećih mečeva ovog leta. Znam koliko je reprezentacija bitna za nemačku košarku i čitavog leta sam se radovao ovom izazovu, spremao se da nadogradim prošlogodišnje iskustvo, rekao je Vagner, pa dodao:

Proveo sam leto sa momcima koji su ovo iskustvo učinili jedinstvenim i to bi je bila najviša tačka protekle godine i nešto zbog čega sam bio uzbuđen. Teško mi je da prihvatim činjenicu da povreda članka nije zalečena, ali i to je deo igre. Ovaj tim je poseban i pomno ću pratiti momke i podržavati ih, poručio je NBA centar.

Ovaj izostanak još teže pada Nemcima jer je ovog leta reprezentativnu pauzu uzeo i centar Dalasa Maksi Kleber.

O izostanku centra Orlanda govorio je i selektor Nemačke Gordon Herbert.

Težak udarac za nas, a posebno za njega. Zaista je želeo da igra u Nemačkoj, pred svojim navijačima, u svojoj zemlji. Moric je sjajan košarkaš i veoma dobar momak. Zdravlje je na prvom mestu i želimo mu da se što pre oporavi. Još puno dobrih godina u košarci je pred njim, predviđa selektor Pancera.

Evropsko prvensto počinje 1. septembra, a Nemačka će u Kelnu igrati u grupi B zajedno sa Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real napušta jedan od junaka prolaza rotiv Sitija, italijanski velikan krenuo po potpis

Real Madrid je uspešno prebrodio prolosezonskog "dželata" Mančester siti i plasirao se u polufinale Lige šampiona. Jedan od junaka prolaska...

POVEZANE OBJAVE