Oglasio se i Pešić: Ja im pričam, a oni ne misle da se menjaju!

Poslednjih par dana ne smiruje se bura u srpskoj košarkaškoj javnosti nakon što je selektor tima Svetislav Pešić sa spiska za predstojeći Evrobasket precrtao kapitena Miloša Teodosića.

Našoj reprezentaciji sledi Evropsko prvenstvo, a selektor Pešić je za Nedeljnik pričao o očekivanjima.

 – Za početak mi tamo nismo favoriti ili ne pripadamo prvoj grupi favorita. Znam da bi zlatna medalja, ako bi se uopšte osvojila, bila doživljena kao normalna stvar, a da se ne osvoji sledi kritikovanje, pljuvanje i vređanje. Znam da je tako. I previše me ne dotiče. Trudio sam se u prethodnom periodu da probam da objasnim ljudima koji vode košarku ovde kakvo je naše stanje. Očigledno da oni to veoma pažljivo slušaju, ali da me ne čuju – rekao je Pešić za Nedeljnik.

Potom je nastavio:

– Oni imaju svoj pravac, ne misle da se menjaju, a ja smatram da, ako ovako ostane, ne samo da nećemo da osvajamo medalje, nego na nekim prvenstvima nećemo ni učestvovati. Oni to ne veruju, zato oni brinu svoju brigu i reprezentacija nije više prioritet. Reprezentacija nema značaj koji je nekad imala. Sve je danas značajnije od reprezentacije i naravno da to utiče na igrače i atmosferu oko ekipe – objasnio je selektor Srbije.

Pešić smatra da nije slučajno što je Nikola Jokić tako uspešan u NBA

– Kada je o košarci reč, pogledajte Jokića. Mi smo u prethodnim decenijama toliko vrhunskih centara proizveli od Kreše Ćosića, Divca, Rađe, pa nadalje. To su sve vrhunski igrači na visokim pozicijama koji ne samo da su igrali na malom prostoru, nego su morali da se snalaze u malom prostoru. Sada smo pod uticajem američke košarke pa se govori ko je najbolji “MVP, MVP” što je zbog marketinga važno, ali je suštinski važnije koliki broj tih vrhunskih košarkaša stvoren baš na toj poziciji. Ništa nije slučajno, odnekuda dolazi – poručio je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE