Partizan dobio Rikarda, ali ostao bez Lige Evrope (VIDEO)

Fudbaleri Partizana neće ove sezone igrati u Ligi Evrope, pošto su u revanšu trečeg kola kvalifikacija odigrali nerešeno, 2-2, protiv kiparskog AEK-a. Posle poraza u prvom duelu nakon preokreta (2-1), crno-beli se sele u plejof za Ligu konferencija.

Vratio se u golgetersku formu najbolji strelac iz prethodne sezone Rikardo, koji je postigao oba pogotka za crno-bele, u pravom maniru vrhunskih napadača, ali bilo je uzalud.

Pripretili su fudbaleri srpskog tima u 8. minutu kada je Rikardo centrirao sa desne strane, ali Menig je uspeo da zakači loptu samo koliko je potrebno da izbori korner.

Uvodni deo meča bio je prilično miran, ali je Partizan bio ofanzivniji, što je i očekivano.

U 22. minutu je Menig pokušao sa leve strane, ali nedovoljno precizno.

Partizan je poravnao sveukupni rezultat u 24. minutu utakmice kada je vodeći gol postigao Rikardo. On se odlično ubacio u prostor, na ivici ofsajda, što je Dijabate dobro video i proigrao ga, nakon čega je usledila sigurna egzekucija.

Nastavio je Partizan sa napadima i naletom, ali bez konkretnih rezultata do kraja poluvremena. Čak je mogla da mu se obije o glavu greška iskusnog Ljubomira Fejse pred šesnaestercem, kada je izgubio loptu, ali je Altman šutirao preko gola ovom prilikom.

Međutim, ubrzo nakon povratka na teren ponovo je prednost u sveukupnom skoru na svoju stranu vratio AEK. Rafa Lopes je prošao po levoj strani i ubacio loptu na peterac, gde je usled gužve nespretno reagovao Marković i smestio loptu u mrežu svog tima.

Ovo je bio tek početak prave goleade u veoma kratkom periodu.

Samo tri minuta kasnije Partizan je odgovorio. Ponovo su u glavnim i neizmenjenim ulogama bili Dijabate i Rikardo. Ovog puta je fudbaler sa Zelenortskih Ostrva glavom matirao golmana Pirića, posle prodora i centaršuta saigrača sa desne strane.

Sevali su golovi u ovim momentima, pa je posle istog vremenskog razmaka u 57. minutu ponovo na 2-2 izjednačio Francuz Imad Feraj, i to fantastičnom solo-akcijom, kada je nanizao trojicu fudbalera crno-belih i uputio neodbranjiv udarac.

Marković je loš bilans nastavio i u 60. minutu, kada je zaradio žuti karton, posle faula nad Miličevićem. Njemu se ubrzo u tefteru sudije pridružio i Urošević, koji je igrao rukom.

Veliku šansu kiparski tim imao je i u 63. minutu, kada je odbrana ponovo bila nemoćna, pa je dozvolila Đurču da prodre u šesnaesterac, ali je ovog puta tim spasao golman Popović.

Minut kasnije je mladost Nemanje Jovića zamenila na terenu prekaljenog Bibrasa Natha.

Igra nije bila naročito dinamična nakon serije golova, ali se iz takvog stanja izrodila velika šansa za Partizan, kada je ponovo u elementu bio Dijabate koji je odlično prodro u šesnaesterac i pronašao Meniga, ali je treća asistencija fudbalera sa Malija izostala jer je kolega sa drugog krila pogodio stativu.

Mogla je treneru Stolici da se isplati izmena iz 79. minuta, kada je Lutovac zamenio Meniga, a potom u 88. minutu dobro sebi na malom prostoru oslobodio mesto za šut, ali je ipak ugao bio previše oštar i golman gostiju je odbranio.

Umesto umornog Rikarda je u 84. minutu u igru ušao mladi Samed Baždar, koji je nedavno potpisao novi višegodišnji ugovor sa klubom.

Ipak, nije Partizan bio dovoljno agresivan do kraja i gosti su sačuvali svoju prednost.

PARTIZAN (4-1-4-1): Popović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa – Dijabate, Andrade, Natho (od 64. Jović), Menig (od 79. Lutovac) – Rikardo.

AEK (4-2-3-1): Pirić – Rosales, Miličević, Tomović, Englezu (od 66. Kasado) – Ojer, Gustavo – Faraž (od 88. Gonzales), Altman (od 79. Mamas), Đurčo (od 66. Gama) – Lopes (od 79. Olatundži).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROBIO LED: Prva pobeda Rubljova na šljaci ove godine

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u drugu rundu mastersa u Madridu. Savladao je Argentinca Fakunda Banjisa sa 6:1, 6:4....

POVEZANE OBJAVE