Linta pred Partizan: Ovo je povoljan trenutak za nas!

Mladost GAT u nedelju dočekuje ekipu Partizana u okviru novog kola Superlige Srbije. Crno-beli su veliki favoriti u ovom susretu koji se igra na Karađorđu u Novom Sadu.

Ipak, šef stručnog štaba Aleksandar Linta veruje da Mladost GAT može do povoljnog rezultata i ističe da u ovu utakmicu ne ulaze sa belom zastavom.

„Uvek je veliki izazov igrati sa velikim protivnicima kao što je Partizan. To su utakmice u kojima nemaš šta da izgubiš, ali mnogo toga možeš da dobiješ. Partizan jeste trenutno u jednoj nezgodnoj situaciji i sigurno će hteti da napravi reakciju, ali moj fokus je kao i uvek na mom timu i mojim igračima. Nastojaćemo da uradimo ono što vežbamo na treninzima, da pokažemo energiju i želju za nadmetanjem i naravno da napravimo rezultat koji nam odgovara. Ne pretimo nikome, ali sportski je nadati se povoljnom rezultatu“, istakao je Linta na konferenciji za medije.

„Idealan scenario nikad ne postoji, ali mislim da je ovaj momenat za nijansu povoljniji za utakmicu protiv njih. Ta Partizanova utakmica od sinoć bila je izuzetno zahtevna. Kod njih vlada nezadovoljstvo rezultatom, narušena je atmosfera i mislim da se jako teško oporaviti od toga, i psihički i fizički, za samo dva dana. Sa te strane je donekle olakšavajuća okolnost što ova utakmica dolazi u tako kratkom vremenskom periodu. Nadam se da neće uspeti da se oporave do nedelje. Ipak, poseduju kvalitet, imaju dosta internacionalaca i reprezentativaca sa zavidnom igračkom karijerom, koji sigurno imaju karakter da to sažvaću“.

Istakao je da je zadovoljan igrom ekipe i uslovima za rad.

„Ovo je već druga nedelja kako radimo zajedno. Zadovoljan sam kako to sve izgleda na treninzima. Međutim, ovo je jedan proces, a mi smo negde na početku. Momci su disciplinovani, poseduju kvalitet i mislim da ćemo kako vreme bude odmicalo igrati sve bolje i osvajati bodove. Takođe, zadovoljan sam uslovima u klubu. Teren na kome treniramo je dobar, a na kojem igramo još bolji. Ljudi koji održavaju teren, rade sve to onako kako i zahtevam, i što se tiče šišanja, zalivanja, valjanja i u tom smislu nemam zamerku“.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda značajno oslabljena u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u petak igraju meč protiv Real Madrida u okviru 32. kola Evrolige. Crveno-beli u meč sa liderom...

POVEZANE OBJAVE