ZVANIČNO POTVRĐEN VELIKI POSAO: Interov ‘otpadak’ postao najskuplja kupovina u istoriji Sasuola

Andrea Pinamonti napustio je redove Intera i potpisao petogodišnji ugovor sa Sasuolom u transferu vrednom 20 miliona evra.

Mladi golgeter je potpisao ugovor do leta 2027. godine i izabrao je verojatno savršenu sredinu za nastavak karijere. Popuniće prazninu nastalu odlaskom Đanluke Skamake, a Sassuolo je ekipa u kojoj su poslednjih godina brojni igrači doživeli pravu renesansu.

Pinamonti odlazi iz Intera u kojem je upisao tek 15 nastupa i postigao jedan jedini gol. Međutim, svetla reflektora usmerio je na sebe prošle sezone kada je kao pozajmljeni igrač Empolija postigao 13 golova u Seriji A.

Da se radi o velikom talentu pokazuje letnji prelazni rok 2019. godine, odnosno merkato naredne 2020. Đenova ga je prvo pozajmila od Intera za 500.000, a na kraju takmičarske godine ga otkupila za još 19.5 miliona evra.

A onda ga nepunih mjesec dana kasnije prodala Interu za 21 milion evra!? Bio je to posao koji nikako nije odgovarao Pinamontiju koji je u sezoni 2020/21. upisao tek 163 minuta u Seriji A. Odlazak u Empoli pokazao se kao spas.

Sassuolo je ovog leta već zaradio 70 miliona evra, pa nije nikakvo čudo da je Pinamontija učinio najskupljom kupovinom u svojoj istoriji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POŽELEO DOBRODOŠLICU PARTIZANU: Bokan o najboljem treneru Evrope, dotakao se A licenci EL

Košarkaše Partizana nakon evroligaškog poraza od Olimpijakosa čeka novo iskušenje. Igraju derbi duel u 25. kolu ABA lige na gostovanju...

POVEZANE OBJAVE