ATAMAN HVALI: Obradović je ličnost koju volim

Trener reprezentacije Turske Ergin Ataman, govorio je o odnosu sa svojim kolegom na klupi Partizana Željkom Obradovićem.

U razgovoru za turske medije, tačnije kanal Vole, objasnio je da među njima nema više nesuglasica:

Naravno da razgovaramo kad odem u Beograd. Članovi smo Trenerske asocijacije Evrolige. Zove me svaki put da čestita kad nešto osvojim. Imam veliko poštovanje za njega kao čoveka, pomogao mi je mnogo. Takmičenje s njim u Turskoj nateralo me je da napredujem. Naravno, bilo je trenutaka kada nismo razgovarali, ili pružali jedan drugom ruku posle takmičenja, ali rešili smo to na civilizovan način.Obradović je najvažniji trener u evropskoj košarci, ima najviše trofeja. Ličnost je koju volim. – reko je on.

Govorio je i o smanjenom interesovanju za rad u NBA ligi:

Moja želja za radom u Americi se smanjuje. NBA je drugi svet i drugačije gledaju na trenere iz Evrope. Imao sam kontakte sa nekoliko klubova, nudili su da radim najpre kao asistent. Ne bih oklevao ako dođe ponuda iz NBA lige, ali mislim da ne favorizuju evropske trenere. – zaključuje Ataman.

U poslednje dve godine je bio prvak Evrope sa Efesom, uz jednu nagradu za trenera godine u Evroligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE