MALJKOVIĆ O SP: Predstoji nam rad na detaljima

Košarkašice Srbije odrađuju poslednju fazu priprema pred Svetsko prvenstvo u Australiji.

O tome je govorila i selektor Marina Maljković:

Dugo leto za nas još uvek traje. U reprezentativnom ritmu smo od sredine maja sa kraćim pauzama. Akcenat je bio na mlađim košarkašicama, koje su imale priliku da me ubede da mogu da računam najozbiljnije na njih, ali isto tako i da ih uvedemo i priviknemo na moj sistem rada u reprezentaciji. Sada nam predstoji fino “štelovanje” i rad na detaljima. Pokušaćemo na najboljim mogući način da iskoristimo svaki trenutak u narednih mesec dana, kako bi se pripremile za sva predviđena, ali i nepredviđena iskušenja u Australiji. – rekla je ona.

Srpkinje do četvrtka borave u Beogradu. Potom će u Belgiji igrati dve prijateljske utakmice sa domaćinom.

Kraj meseca će biti na Zlatibora a u Beogradu su tokom prve nedelje septembra.

U Australiju se polazi 12. septembra.

Za sada je na spisku 20 igračica: Ivon Anderson, Anđela Dugalić, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Marta Jovanović, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Milica Matić, Jovana Nogić, Ivana Raca, Nevena Rosić, Nadija Smailbegović, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Saša Čađo i Maja Škorić.

Srbija se kvalifikovala početkom godine za Mundobasket gde dolazi kao prvak Evrope.

Šampionat je na programu od 22. septembra do 1.oktobra. Srbija je u grupi sa: Francuskom, Japanom, Malijem, Kanadom i domaćinom Australijom.

Foto: KSS/ Nebojša Paraušić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sadik ponovo oblači crno-beli dres?

Kako prenosi španski “Mas Fichajes“, fudbalski klub Njukasl želi u svoje redove nekadašanjeg fudbalera Partizana Umara Sadika. Oni javljaju da...

POVEZANE OBJAVE