STANKOVIĆ PRED MAKABI: Bez treninga u Izraelu; napadači imaju problema sa virusom

Fudbalere Crvene zvezde u sredu od 21 čas očekuje prvi duel dvomeča plejofa za Ligu šampiona, na gostovanju Makabi Haifi pred punim stadionom.

Pred jedan od najvećih izazova sezone trener Dejan Stanković govorio je o mnogim aspektima, kao što su taktika, pojedinci u sastavu protivnika, problemi sa kojima se susreće i planu u Izraelu.

Znamo da je Makabi ozbiljno organizovana ekipa, i da rade odličan pritisak na polovini protivnika. Korsite domaći teren maksimalno, dobro su organizovani, imaju brzinu i iskustvo. Hrabri su, ne ostaju pozadi jedan na jedan, uvek na svojoj polovini imaju igrača više. Zato imaju momke napred koji rade za dvojicu ili trojicu, videćemo da li će Šeri moći da igra. Nije ga bilo u poslednjoj utakmici, počeo je zagrevanje protiv Apolona, ali nisu hteli da reskiraju. To je igrač vrhunskih kvaliteta, prokomentarisao je narednog protivnika trener Zvezde.

Mađu protivničkim igračima izdvojio je zadnjeg veznog Ali Mohameda.

Momak koji igra ispred odbrane sa brojem četiri Ali Mohamed je ključ njihove igre. On im daje ravnotežu, bez greške čita igru, postavljen je u perfekciji u fazi odbrane i u fazi napada. Protok lopte ide preko njega. U oči upada i drugi zadnji vezni sa brojem šest, govorim o Netu Laviju . Radijus kretanja u oba pravca mu je izvanredan. Kada se brane spuste se u 4-1-4-1, ali su dosta organizovani, ocenio je Stanković.

Ekipa neće trenirati u Izraelu.

Moj stručni štab i ja smo spremali već utakmicu sa Makabijem, kako bismo dobili na vremenu. Gledali smo ih. U ponedeljak ćemo da odradimo jedan trening, u utorak putujemo posle treninga. Ovde ćemo da se pripremamo, tamo ćemo samo da osetimo teren i napravimo aktivaciju, otkrio je trener srpskog šampiona.

Osvrnuvši se još jednom na ubedljivu pobedu nad Voždovcem sinoć u Superligi Srbije, otkrio je da trojica igrača imaju problema sa stomačnim virusom, ali se nada da će moći da pomognu u sredu.

Imali smo i malih problema, posle treninga u utorak, zbog stomačnog virusa, otpali su Pavkov, Ohi i Mustafa. Nadam se da će se grupa kompletirati u ponedeljak kada budemo počeli da spremamo utakmicu sa Makabijem, istakao je Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE