SPISAK OBJAVLJEN: Đoković predvodi Srbiju

Selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki, obelodanio je uži spisak igrača za grupnu fazu u Valensiji.

Na njemu su šesti teniser sveta Novak Đoković, Miomir Kecmanović (36), Filip Krajinović (46), Laslo Đere (86) i Dušan Lajović (87) uz moguće tri izmene pred početak takmičenja.

Naša selekcija je u grupi B sa Španijom, Kanadom i Južnom Korejom.

Osim u pomenutom gradu, grupna faza se igra u Glazgovu, Bolonji i Hamburgu od 14. do 18. septembra.

Prošlo je četiri godine od kako smo poslednji put igrali Dejvis kup u septembru. Od tada izmenila su se brojna pravila vezano da datume i sistem takmičenja, ali sam duh Dejvis kupa ostao je isti. Ništa ne može da se poredi sa Dejvis kupom, sa tom energijom i zajedništvom koji on donosi u ovaj naš individualni sport. Nama je uvek ekipno takmičenje bilo na mestu broj 1 i naše ambicije su uvek najveće i ne menjaju se nikada. Spisak koji sam danas poslao u ITF je zvanični, ali sa mogućnošću promena. Pre samog puta u Valensiju saopštiću konačan spisak i kojih pet igrača će se boriti protiv Španije, Kanade i Južne Koreje u ovoj grupnoj fazi takmičenja za 2022. godinu. Pratim rezultate svih naših igrača, posebno sada američke turneje, a definitivnu listu tima znaću nakon gren slema u Njujorku gde će naši igrači će igrati i dublove. Nadam se da će svi na predstojećim takmičenjima dati maksimum, odigrati dobro i što je najvažnije biti zdravi. Verujem da ćemo u Španiju otići u najjačem sastavu. – rekao je Troicki.

Prvo se igra sa Španijom 14. septembra a dan kasnije sa Južnom Korejom a sa Kanadom 17. septembra.

Domaćin finalnog turnira biće Malaga u dvorani Marin Karpena od 21. do 27. novembra.

U četvrtfinale će otići po dve najbolje selekcije iz svake grupe. Iz TSS napominju da ovaj spisak nije konačan.

Foto: TSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE