SVI SU ČEKALI: Pešić progovorio o Teodosiću!

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić, održao je danas konferenciju za novinare.

Goruća tema bilo je skraćivanje spiska i izostavljanje kapitena Miloša Teodosića sa njega.

O tome se sada prvi put javno oglasio popularni Kari:

Na kampu se analiziraju fizička i mentalna spremnost, i konkurencija. Takmičenje. To nam je poslužilo da u miru vidimo ko je gde, jer ja te igrače dugo nisam trenirao. Jesam Nedovića u Zvezdi, Micića u Bajernu, Bjelicu. Ali to je bilo odavno. Trebalo je napraviti kontakt sa igračima, oni su u međuvremenu postali odrasli, dobri igrači. Vidim, a i znam, znamo, svi koji se bavimo ovim sportom znaju da se tu moraju donositi odluke, ne samo kada je reprezentacija u pitanju. – rekao je i dodao

Vidim da su ovakve odluke izazvale različite stavove i komentare pogotovo kada je u pitanju Teodosić. Ono što se meni po prvi put dešava da ja nisam stigao da informišem ekipu,a već su svi portali objavili da je Teodosić eliminisan i odstranjen iz ekipe. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani. – rekao je i nastavio:

Zvali su me novinari, nije mi padalo na pamet da se javljam jer sam selektor. Moj posao je da treniram reprezentaciju, da obezbedim mir, da možemo dalje da nastavimo. Sada imate priliku da pitate, naš posao je ekipa. Ekipa je nažalost informisana malo kasnije, ali zna šta je trener mislio.

Što se tiče Tea, obavljen je dobar razgovor. Moja odluka nije laka, ne samo zato što je dugo u reprezentaciji, već za svakoga nije laka. On je bio iznenađen, ali to je sastavni deo života i sporta. Rekao sam mu da ne mogu, nakon ovoga što sam video, više ponuditi status i mesto koje je imao u reprezentaciji. Da se okrećem igračima koji mogu više da daju. Bilo je tu dileme, razgovora, u jednom momentu je bilo pa dobro on je kapiten, uradio je mnogo, neka ostane u ekipi, da bude bek-ap igrač. Međutim, on nije bek-ap igrač nikada bio, imam bolje igrače od njega. Ekipa se ne sastavlja od najboljih košarkaša.
– zaključio Pešić.

Orlovi krajem avgusta igraju sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Mundobasket.

Potom ih očekuju susreti na Evropskom prvenstvu gde brane srebrnu medalju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE