Troicki puca od samopuzdanja: Ambicija je samo jedna- Salatara!

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Viktor Troicki, govorio je o očekivanjima pred početak grupne faze takmičenja.

Dejvis kup selekcija Srbije mečeve grupne faze takmičenja odigraće u Valensiji u okviru Grupe B gde će za protivnike imati reprezentacije Španije, Južne Koreje i Kanade.

“Kao i uvek, naša ambicija je samo jedna, salatara i trijumf Srbije”, rekao je Troicki, preneo je Teniski savez Srbije.

Troicki je ranije na uži spisak igrača uvrstio šestog tenisera sveta Novaka Đokovića, Miomira Kecmanovića (36. na ATP listi), Filipa Krajinovića (46. mesto), Lasla Đerea (86.) i Dušana Lajovića (87.).

Troicki dodaje da je Španija verovatno najjača selekcija na svetu, sa velikim brojem vrhunskih igrača.

“Tim koji je imenovan i njihov renking govori sve, ali Dejvis kup je Dejvis kup, u njemu nema ništa zagarantovano, svaki poen se mora odraditi i zaraditi. Svi dodju sa istim ciljem, a to je pobeda. Kroz decenije i svake godine u ovom takmičenju svedoci smo da favoriti na papiru nisu uvek favoriti na terenu, da jedna lopta u meču može izmeniti kompletan ishod susreta i odlučiti pobednika u drugom smeru od onog što je bio već vidjen na tom mestu”, istakao je on.

Srbija će prvi duel igrati upravo sa Španijom 14. septembra.

“Prvi meč u 2022. i ujedno najteži, prava vatra, ali ni mi nismo ništa slabiji, svi znaju da kad sa druge strane mreže imaju Srbiju da moraju dati svoj maksimum kako bi došli u situaciju da nas savladaju. Poznajemo sve igrače Španije kao i oni nas, nema tu skrivenih karata, sve je jasno kao dan”, rekao je on.

Drugi meč tim Srbije igra 15. septembra protiv Južne Koreje.

“Naš drugi protivnik u grupnoj fazi takmičenja je Južna Koreja koja ima jednog izuzetnog igrača Kvona. Imali smo priliku da ga gledamo i na Serbia Openu 2021. Brz, kvalitetan igrač za kojeg se treba dobro potruditi i pobediti ga. Ostatak Korejskog tima su igrači generacije Kvonove, ali nisu ostvarili veće iskorake na ATP sceni, što ne znači da su lak plen. Tri seta treba osvojiti i time stići do pobede, a oni će ići na sve ili ništa, tada su protivnici uvek najopasniji. Zato oprez i maksimalno svim snagama čak i protiv tima koji na papiru važi za autsajdera”, ističe selektor Troicki.

Iznenađenje u nominacijama je svakako selekcija Kanade sa kojom se Srbija sastaje u poslednjem meču Grupe B u Valensiji 17. septembra 2022.

“Ima još vremena do mečeva, još prilike da se ovaj sastav izmeni, tako da sve dok ne bude crno na belo da je ovo tim sa kojim izlaze na terenu u Valensiji, ne mogu ništa reći. Ali ako ostane ovako, meč će kao i svaki drugi biti zahtevan, ali meč u kome verujemo da smo apsolutni favoriti. Poslednji put protiv Kanade smo igrali 2013. u Beogradu u Areni polufinale, nakon kojeg smo otišli u novo finale i borbu za salataru”, rekao je Troicki.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE