SUPERKUP HAMBURG: Srbija iščupala pobedu protiv Italije!

Srbija – Italija 90:86 (24:23, 20:30, 21:19, 25:14)

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Superkupa u Hamburgu. Savladali su Italiju u dramatičnoj završnici, iako su od druge četvrtine bili u podređenom položaju.

Italijani su prvi otvorili meč pogotkom za dva poena. Oni su i nastavili da održavaju minimalnu prednost na početku. Odlepili su se kasnije na 14:10.

Orlovi ru uspeli kasnije da povedu sa 18:16. I otišli su na odmor sa minimalnom prednošću.

Italijani su bolje zaigrali na početku drugog perioda. Stekli su pet poena viška za 33:28. Serijom 8:0 stekli su prvu dvocifrenu razliku na meču. Za to su najviše zaslužne čak tri trojke u nekoliko napada.

Naš tim je uspeo da se spusti na -6 pri rezultatu 46:40. Ipak je rival otišao sa +9 na poluvreme. Iako je Srbija ubacila tri trojke bez promašaja, Italijani su ih dali čak osam iz devet pokušaja.

Nastavili su sa dalekometnim šutevima i u drugom poluvremenu. Srbija u trećoj četvrtini nije uspevala da značajnije smanji razliku. Svaki nalet je odbijen Orlova. Stigli su izabranici Svetislava Pešića i do -8 na 72:64 za protivnika. Tim se rezultatom ušlo u poslednji period.

U četvrtoj četvrtini, Srbija se primakla na samo dva poena zaostatka. Tada se ušlo u egal završnicu. Orlovi su uspeli čak i da povedu 84:82 na manje od dva minuta pre kraja susreta.

Nikola Kalinić je postigao u finišu ključna slobodna bacanja za trijumf Srbije.

Orlove je sa 18 poena i 10 skokova predvodio NBA MVP Nikola Jokić. Lučić, Micić i Milutinov su dodali 15 koševa.

Simone Fontekio se sa 25 koševa istakao kod Italijana, dok je Nikolo Meli dodao 17 poena.

Srbija će se za trofej boriti sa pobednikom duela Nemačka – Češka koji počinje u 20:30.

Finalni meč je na programu sutra od 18:30.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE