Srbija razbila Nemačku i osvojila DBB Superkup!

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Nemačku u finalu Superkupa rezultatom 83:56.

Srbija je dobro počela, Kalinić je postigao trojku za vođstvo naše reprezentacije. Nemci su bili slabiji u odbrani, Veoma je došla nova trojka za Srbiju, treća ukupno a prva za Jokića koji ekspresno dolazi do sedam poena. Uskoro su naši došli i do dvocifrene prednosti, Dobrić je upropastio sjajnu kontru promašivši čist zicer, ali je u narednom napadu posle nove ukradene lopte pogodio trojku. 

U nastavku su ofanzivni skokovi spasavali Nemce, pa Fohman pogađa trojku. Istom merom nije uspeo da uzvrati Micić, a onda Franc Vagner ubacuje prvi dalekometni šut.

Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 13:24.

Obst je otvario drugu četvrtinu trojkom, Dobrić je bio polovičan sa linije penala, a onda Obst pogađa ponovo iz dotrčavanja i smanjuje prednost.

U nastavku je usledila serija promašaja sa obe strane, Pešić je reagovao time što je vratio i Jokića u igru.

Sjajna kombinacija sa Micićem u piku donela je lake poene i novu prednost našoj reprezentaciji. Međutim, ponovo je usledila serija neuspešnih napada i sa jedne i sa druge strane, ali fantastični Nikola Jokić je bio sjajan kada je bilo najpotrebnije, postigao je lake poene, a rezultat na poluvremenu je bio 31:38 za našu selekciju.

Na startu drugog poluvremena usledio je nešto sporiji ritam. Nekoliko promašaja našim, a zatim sjajan period igre Nikole Jokića, kako u napadu tako i u odbrani, protivnici nisu imali rešenje za najboljeg košarkaša na svetu.

Srbija se dodatno odlepila, Marinković je polažio u kontri, Milutinov pogodio unutar reketa, a Lučić izvukao i faul i ubacio oba bacanja. 

Na kraju treće četvrtina rezultat je bio 41:65.

U poslednjoj deonici Srbija je nastavila sa sjajnom igrom te je povećavala svoju ogromnu prednost Milutinov je upisao nove poene, odgovario je Vejler-Beb, ali tu je Kuridža da pogodi svoju prvu trojku na meču.

Nemci su smanjili zaostatak preko Šilinga i Kremera, pa su bili na – 21. Naš tim je nastavio da dominira, pa je utakmicu lagano priveo kraju, a rezultat na kraju je bio 83:56.

Nikola Jokić bio je izvanredan sa 22 poena (9-10 iz igre) i 5 skokova za 17 minuta, a Vasilije Micić imao je 14 poena (5-9 iz igre) i 4 asistencije, dok je Nikola Milutinov dodao 13 poena (5-6 iz igre) i 7 skokova.

Za Nemačku je Andreas Obst postigao 12 poena, a Timan je dodao 9.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE