DRAMA KULMINIRALA U ZAVRŠNICI PRVOG DELA: Borjan odbranio rezultat za prolaz, pa usledio šok (VIDEO)

Crvena zvezda je u završnici prvog poluvremena protiv Makabija iz Haife golom Mirka Ivanića, posle fenomenalne akcije, stigla do rezultata koji je vodi u grupnu fazu Lige šampiona, tako što je povela sa 2-0.

Ipak, usledio je šok u zaustavnom vremenu, kada je nakon Srnićevog igranja rukom u šesnaestercu Borjan odbranio penal Hazizi, ali je primio gol iz velike udaljenosti u nastavku akcije.

Odjeknuo je uzdah stadionom “Rajko Mitić” u 12. minutu, kada je Kanga zatresao stativu. Sve je počelo odličnom reakcijom Milana Rodića u odbrani, koji je nadvisio protivničke fudbalere i tako sjajno uposlio Pešića. Novi napadač Zvezde je prevario čuvara i ušao u šesnaesterac, a onda uz malo sreće uposlio Bukarija, koji je uočio samog fudbalera iz Gabona, ali je malo falilo za veliku radost.

Očekivana erupcija oduševljanja na stadionu nastala je u 28. minutu, kada je Pešić trećim golom nakon povratka u klub doneo prednost timu Dejana Stankovića, i dvomeč vratio na početak. Svoje umeće je još jednom pokazao Katai, koji se lako oslobodio svog čuvara, prošao u šesnaesterac i ubacio loptu na pet metara, gde je nespretnu reakciju odbrane gostiju spremno dočekalo dugo čekano pojačanje u napadu i loptu smestio u mrežu.

U samoj završnici prvog dela igre, odnosno 44. minutu, Crvena zvezda je došla do rezultata za prolaz u grupnu fazu Lige šampiona! Bio je to mat u četiri poteza. Nakon dodavanja Kange Katai je majstorski petom uposlio Pešića, koji je odmah dalje prosledio Ivaniću, za završnu egzekuciju i prednost od 2-0!

Prava drama nastala je u zaustavnom vremenu prvih 45 minuta. Usled kornera Makabija Srnić je igrao rukom, i Makabi je dobio veliku priliku za poravnanje rezultata u dvomeču.

Borjan je međutim, činilo se, kompletirao idealno poluvreme obranom udarca Hazize sa 11 metara, ali je onda usledio šok, pošto je u nastavku akcije Švađanin Sundgran iz velike udaljenosti uputio udarac koji je završio u mreži nakon nespretne reakcije Zvezdinog golmana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE