Pešić istakao Srbiju kao favorita protiv Grčke, ali bez bitnog igrača!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i kapiten reprezentacije Vladimir Lučić izašli su pred medije uoči kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

Srbija dočekuje Grčku u četvrtak od 20 časova u Štark areni, a potom u nedelju gostuje Turskoj u Istanbulu od 19 časova.

Spisak za Evrobasket će biti objavljen nakon završetka ovog prozora kvalifikacija. 

“Počinje druga runda kvalifikacija za Mundobasket, prva je završena. Poznato vam je, nismo se proslavili. Uvek postoje razlozi, opravdani, subjektivni i objektivni. Ono što je važno da se kaže, ja to ne bih potcenjivao to što su momci uradili u prvoj rundi. Kroz tu prvu rundu, ta tri prozora, prošlo je 23 igrača, što je apsolutni rekord svih vremena iz različitih razloga. Nije bilo dobro, jer nismo mogli da uskladimo nikakav kontinuitet. Košarka je još uvek timski sport. Sa druge strane, trener je imao priliku da vidi šta se ovde dešava u Srbiji, da se vidi šta nam je ostalo od potencijala i koji su to momci koji mogu da nas predstavljaju. 

Objektivno je situacija da je tim momcima i našem stručnom štabu bilo teško da napravimo kontinuitet. Igrali smo protiv dve jake reprezentacije, Letonije i Belgije. Igrali smo protiv reprezentacija koje su bolje od nas kao ekipe. Da li imamo veći talenat, nadam se. Nismo bili u mogućnosti da napravimo kontinuitet. Nisam tako loš trener kako pričaju, ali za tri dana da napravim ekipu, toliko dobar nisam”, rekao je Pešić i dodao:

“Grčka nikada nije imala reprezentaciju u istoriji kao što je ova reprezentacija. Nemaju taj kontinuitet kao u nekim drugim vremenima kad su bili prvaci Evrope, ali ovo je jedna generacija koja se skuplja na neki drugi način. Oni su najozbiljniji kandidati za medalju na EP. Najbolji, zato što su kompletni. To je atletika, iizuzetna brzina, ne samo kad je u pitanju Janis, nego i oba burazera, pogotovo Kostas. Imaju iskustvo, od SLukasa, Kalatesa, Papanikolaua, još dva tri igrača koja pripadaju toj generaciji koji nemaju ime, ali su igrači koji su prošli i sito i rešeto. Agravanis, Kazelakis… Sve je to jedna dobra ekipa. Nismo ni mi loši, mi smo dobri. Mi smo favoriti u toj utakmici. Kad Srbija igra u Beogradu, ona je uvek favorit. Puna dvorana, očekujemo lepu podršku. Ipak, nedostatak te uigranosti će nadomestiti publika“, istakao je on. 

Istakao je i da Nemanja Bjelica neće igrati, kao i da može zameniti igrače neposredno pred utakmice sa Grčkom i Turskom, da nema ograničenja. 

“Bjelica neće igrati. On je dobro, super, nije to toliko teška povreda kako smo u jednom momentu mislili. Sigurno neće igrati ove dve utakmice. Gudurić je trenirao, videćemo večeras. Ostali su dobro”, rekao je Pešić. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Juve izvukao živu glavu na Sardiniji, Vlahović strelac prelepo gola! (VIDEO)

U drugom meču 33. kola Serije A, Kaljari i Juventus su odigrali 2:2. Ponovo je tim iz Torina odigrao slab...

POVEZANE OBJAVE