SELEKTOR PEŠIĆ O GRČKOJ: Ekipa kakvu do sada nikada nije imala

Reprezentaciju Srbije očekuje prva važna utakmica otkako se okupila početkom meseca, pošto će sutra u Beogradskoj areni dočekati Grčku na startu druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Grci dolaze sa dvostrukim MVP-jem i MVP-jem prošlogodišnjeg finala NBA lige Janisom Adetokunbom, a selektor Srbije Svetislav Pešić otkrio je u izjavi za “Sport Klub” da je naš stručni štab obraćao posebnu pažnju na pojedince.

Naravno da smo obraćali pažnju na individualne kvalitete svih košarkaša. Mora da bude jasno da grčka reprezentacija nije samo Janis. To je jedna ekipa koju Grčka do sada nikada nije imala. Od vremena Galisa, Janakisa i Fasulasa, to je jedna reprezentacija koja ima iskustvo, mlade igrače i izuzetnu atletiku. Ogromno iskustvo sa Slukasom, Kalatesom, sa Papanikolauom… To je ekipa koa je po nekoj mojoj proceni, po individualnom kvalitetu i kontinuitetu koji ima, ekipa koja je jedna od najvećih favorita za Evopsko prvenstvo, ocenio je selektor Srbije.

Pešić je istakao da naš tim traži kontinuitet, koji protivnik već ima.

Mi smo ovde favoriti, jer igramo u našoj dvorani. Biće puna dvorana, naši gledaoci će posle dužeg vremena imati priliku da vide našu reprezentaciju i da nam pomognu. Nama malo vremena nedostaje da bismo se bolje uigrali. Oni imaju više kontinuitet zajedničke igre. Mi to tražimo, rastemo. Malo smo bolji nego što smo bili, ali još nismo na tom nivou da možemo da kažemo da smo totalno spremni. Mi naravno idemo sa najvećim mogućim ambicijama, pa ćemo da vidimo kako će se to sve dešavati, rekao je Pešić.

Selektor je saopštio i spisak košarkaša na koje će računati za ovu utakmicu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZNA SE KO JE DOBITNIK: Ovako izgleda trofej “Dejan Milojević” (FOTO)

Hrvatski košarkaš Luka Božić obeležio je ovu sezonu u ABA ligi. Osim što je najbolji poenter, on je pokupio još...

POVEZANE OBJAVE