SVE BLIŽI MUNDOBASKETU: Crnogorci demolirali BiH u regionalnom okršaju!

Košarkaši Crne Gore ubedljivo su na svom parketu slavili u prvom meču druge faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo naredne godine nad selekcijom BiH sa 88-69.

Sada se tim Boška Radovića nalazi nadomak plasmana na najveću smotru, pošto je na skoru od 7 pobeda i tek dva poraza, i nalazi se na drugom mestu novoformirane grupe K, sa utakmicom više od Francuza.

Neizvesnosti je bilo samo u prvoj četvrtini. Već u drugoj su Crnogorci stigli do dvocifrene prednosti (27-17), a na poluvremenu su već imali ubedljivih +15 (41-26).

Više nije bilo povratka za goste, pošto je u trećoj deonici dostignut i 21 poen prednosti.

Nejefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Vladimir Mihailović sa 20 poena, na šta je dodao i 4 skoka i 3 asistencije, tako nastavivši sa efikasnim partijama iz ABA lige.

Sjajno su ga pratili i plejmejker Petar Popović sa 15 poena i Bojan Dubljević sa 12 poena, 8 skokova i asistencijom.

U poraženom timu je naturalizovani Džon Robertson zabeležio 20 poena (7 asistencija, 2 skoka), dok je novi košarkaš Real Madrida Džanan Musa upisao poen manje, uz 6 skokova i 2 asistencije.

Domaći košarkaši su zaustavili NBA centra Jusufa Nurkića, koji je na kraju, kada je sve bilo rešeno, došao do učinka od 13 poena i 7 skokova, ali je sve do završnice bio na skromnom skoru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE