Partizan iznenađujućim remijem do Lige konferencija

Hamrun Spartans – Partizan 3:3 (1:1)

Prša 27′, Vinisijus (p.) 82′, Fedele (p.) 90′ – Gomeš 34′, 78′, Urošević 72′,

Prvi meč 1:4

Hamrun: Boneljo , Sou, Bjeličič, Emerson, Kaljegari, Kamenzuli (od 79′ Vinisijus), Giljamije (od 79′ Fedele), Prsa , Montebelo (od 63′ Džoni), Mašike (od 69′ Domingos), Dodo

Partizan: Popović, Marković, Vujačić, Saničanin , Živković, Fejsa, Andrade, Urošević (od 79′ Šehović) , Dijabate (od 74′ Natho), Menig (od 69′ Belić) Gomeš

Fudbaleri Partizana, plasirali su se u grupnu fazu Lige konferencija. Oni su večeras remizirali sa malteškim Hamrunom u utakmici punoj preokreta, ali prošli dalje zbog pobede u Beogradu.

Prvu priliku na meču imali su Maltežani. Giljamije je šutirao u 2. minutu ali mu je odbranio Popović.

Agresivnije su krenuli domaćini pa je u 10. minutu Roko Prša šutirao pored stative.

Pokušao je Partizan u 16. minutu. Gomeš je bio neprecizan nakon centaršuta Meniga.

Malteški tim je krunisao inicijativu i poveo u 27. minutu.

Prša je iskoristio dodavanje Giljamijea za 1:0. Pre toga su domaćini tražili penal misleći da je neko od Partizanovih igrača igrao rukom u kaznenom prostoru.

Partizan je uspeo da se oporavi i izjednači. Strelac je u 34. minutu bio Rikardo Gomeš. Iskoristio je pometnju u kaznenom prostoru nakon centaršuta Marka Živkovića.

Giljamije je u 37. minutu imao priliku, ali je pogodio stativu. Kasnije Partizan nije iskoristio kontru i ostaje 1:1 na poluvremenu.

Prša je pokušao na startu nastavka, ali je bio neprecizan. U prvih 15 minuta drugog poluvremena nije bilo konkretnih šansi.

Rikardo je imao veliku priliku u 62. minutu. Menig je zaobišao golmana i dodao mu, ali je on pogodio protivničkog igrača na gol liniji. Posle je signaliziran ofsajd.

Partizan u 72. minutu stiže do preokreta, a strelac je bio kapiten Slobodan Urošević.

Crno beli su ubrzo postigli i treći pogodak a drugi Rikarda u 78. minutu.

Međutim, Maltežani su uspeli da smanje na 3:2. Vinisijus je u 82. minutu bio precizan iz penala kome je prethodilo igranje rukom Kristijana Belića.

Maltežani su u finišu meča došli do izjednačenja. U 90. minutu je bio precizan Fedele. To je i bio konačan rezultat meča.

Žreb za grupnu fazu Lige konferencija biće održan sutra od 14:30.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Željko obradovao navijače, najavljuje jak Partizan i naredne sezone!

Trener Partizana Željko Obradović obratio se medijima posle potpisivanja novog dvogodišnjeg ugovora sa crno-belima. Pričao je i o timu...

POVEZANE OBJAVE