Bogdanović: Jokić nas sve čini boljima!

Već šestu godinu Bogdan organizuje košarkaški kamp, pod pokroviteljstvom Adidasa, a ove godine moto je: Povratak osnovama – Back to Basics.

Bilo je reči o kampu, ali i o reprezentaciji Srbije, utakmicama sa Grčkom i Turskom, predstojećem Evrobasketu, Partizanu…

– Naša ideja jeste da kamp izgleda što bolje i da priključimo što više dece iz Srbije i ostalih prostora – na neki način da vratimo košarci za ono što nam je dala. Znam koliko deci znači da upoznaju svog idola ili nekoga koga su gledali na televiziji, nekog profesionalca. Znam pošto sam bio u njihovoj koži, u njihovim malim mozgovima“, nasmejao se Bogdanović i dodao:

Nekada te osnove budu dosadne, neko misli ’ma, znam sve to’. Znaš, ali mora da se ponavlja, tek posle vidiš koliko je to važno. Upornost i strpljenje su najvažnije u procesu napredovanja. Na tome i radimo sa klincima. Oni se obraduju, bude im drago kad nauče jednostavan pokret, znam im reakcije. Neko doživi prijateljstvo, imamo razne goste kampa koji se javljaju, dolaze od prve godine, a sad su u publici. Hvala Adidasu na svemu što je obezbedio, kao i ostalim sponzorima kampa. Bez njih ne bi to izgledalo ovako“.

Bogdan se osvrnuo i na sinoćnju utakmicu Srbije i Grčke u Areni kojoj je prisustvovao.

– Naš napad je neverovatan, posebno sa Jokićem koji dominira u svakom pogledu. Udvajaju ga stalno, on lako pronalazi saigrače. Oko njega smo svi bolji za 50 odsto. Šutevi će ulaziti, moramo da popravimo igru u defanzivnoj tranziciji, plus da ne gubimo lopte. Sledi meč sa Turskom, koji je po mojoj nekoj matematici najvažniji. Oni su mlad tim koji igra brzo, posebno kod kuće. Mi igramo bolje pod pritiskom, ekipa se zbliži, dobro je da postoji ta presija. Ne treba da se misli da je sve gotovo zato što smo dobili Grke. Žao mi je što smo najverovatnije izgubili Vasu za meč sa Turcima, ali su igrači pokazali da su spremni, Jaramaz je bio odličan i svaka mu čast na tome, istakao je Bogdanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE