Crvena zvezda zvanično počela sa pripremama!

Košarkaši Crvene zvezde počeli su danas i zvanično pripreme za novu takmičarsku sezonu. Trener ekipe Vlada Jovanović mogao je da računa na sve košarkaše sem reprezentativaca (Nemanja Nedović, Ognjen Dobić i Filip Petrušev) i Erona Vajta, koji uz odobrenje kluba stiže kasnije, zbog porodičnih obaveza.

Na prvoj peozivci bili su kapiten Branko Lazić, Luka Mitrović, Stefan Marković, Ognjen Kuzmić, Dalibor Ilić, Hasan Martin, Džon Holand, Bendžamin Bentil, Nikola Ivanović, Džejlen Adams, Stefan Lazarević, Nikola Topić, Filip Radaković, Lazar Gačić, Nemanja Popović i Lazar Đoković.

Osim naših reprezentativaca svi ostali su tu. Momci dobro rade, nadam se da će povrede da nas mimoiđu, da ćemo biti zdravi, i zaista se nadam da ćemo igrati dobro i praviti dobre rezultate. Tu smo, u našoj kući – hali Aleksandar Nikolić. Imamo sve neophodne uslove za dobar rad. Iskoristićemo to maksimalno. Posle slede utakmice, ukupno sedam, dva planirana turnira, a onda gust raspored kao što znate. Moramo zato da uradimo sve što je u našoj moći da budemo spremni i odgovorimo tim zahtevima“, rekao je trener crveno-belih Jovanović.

Do prve utakmice u sezoni u kojoj će Zvezda igrati na četiri fronta (Evroliga, ABA liga, Kup Radivoja Koraća, KLS) ostalo je 35 dana. Za mnoge dovoljno, za neke malo…

Nema pritiska, to je nešto što je deo ovog posla i sa čime se suočavaju i druge ekipe. Ono što nama sigurno ne ide na ruku je činjenica da imamo trojicu reprezentativaca koji su planirani da imaju ulogu u ovom timu. Njihov priključak sledi tek u drugoj polovini septembra, neće biti mnogo vremena za uigravanje, moraćemo neke stvari u hodu da radimo. Međutim, ovi momci koji su tu apsolutno imaju kvalitet i verujem da ćemo to izneti na pravi način.

Jovanović je još prilikom imenovanja za glavnog trenera najavio ‘veliki rad i krvava kolena’.

To nije otrcana floskula, već zaista tako i jeste. Ovo je tim koji je sastavljen od pobednika, momaka s karakterom, koji vredno i naporno treniraju svaki dan i mi to zaista moramo da uradimo ako mislimo da budemo dobri ove sezone. A ja se nadam da čemo biti dobri“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović: Partizan i Zvezda treba da pričaju, Ostoja i ja više nikada

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović tokom gostovanja na sport Klubu i podkastu "Večiti" je istakao da je u...

POVEZANE OBJAVE