Zvezda u završnici napunila gol Javora, evrogol Nikolića (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na debiju novog trenera Miloša Milojevića, na stadionu “Rajko Mitić”, Javor sa ubedljivih 4-1, u sklopu 8. kola Superlige.

Iako su crveno-beli poveli u ranoj fazi utakmice, Javor je uspeo da izjednači, a potom je propustio i nekoliko prilika za potpuni preokret. Ipak, usledila je furiozna završnica aktuelnog šampiona i sa tri gola su ekspresno došli do ubedljivog rezultata.

Veoma nezgodno je bilo pred šesnaestercem gostiju u 8. minutu. Kanga je dugom loptom tražio Ohija, a iako je Norvežanin kasnio, mladi golman Vulić je odreagovao nesigurno, međutim ipak je uhvatio loptu pre Zvezdinog napadača.

Prvi udarac ka golu u 11. minutu uputio je Ohi. On se sjajno snašao posle bačene lopte iz auta od strane Gobeljića, lako dobio duel sa Obradovićem i namestio se na desnu nogu, ali šutirao preko gola.

Pet minuta kasnije, međutim, nije bilo greške. Videlo se da je napadaču nigerijskog porekla nedostajala igra, pa je posle dobijenog duela Mitrovića koji ga je potom uposlio, doveo crveno-bele do prednosti od 1-0.

Kada se činilo da crveno-beli imaju potpunu inicijativu, Gigić je sjajno prošao po desnoj strani ka Milanu Marčiću, koji je nadvisio Marka Gobeljića za izjednačenje na 1-1.

U 37. minutu se zatresla stativa posle pokušaja Kingsa Kangve, nakon što je usput zakačila i Mitrovića. Sve je počelo dubinskom loptom do koje je stigao Gobeljić, a potom u srcu šesnaesterca dostavio loptu do fudbalera iz Zambije.

Marčić je u 41. minutu propustio dobru šansu za potpuni preokret, ali je posle prodora Kembela po levoj strani, sam ostao iznenađen da je lopta došla do njega nakon što je zakačila dvojicu igrača domaćina, pa je Borjan refleksnom reakcijom odlično intervenisao i sačuvao mrežu.

Mogao je Javor da bude kažnjen odmah na drugoj strani, ali je Ohi u seriji svojih pokušaja još jednom poslao loptu daleko preko gola.

Tek što su igrači ponovo istrčali na teren, viđena je nova velika pretnja po gol Borjana. Marčić je ponovo iskoristio statičnu reakciju Gobeljića u odbrani i posle centaršuta sa desne strane glavom prodrmao prečku u 47. minutu.

U ranoj fazi drugog poluvremena Katai je zamenio Ohija, pa se na mesto klasičnog špica premestio Ben. Ovo je odmah moglo da se iplati, ali je posle njihovog duplog pasa Vulić zaustavio udarac Srbobranca.

Nisu se crveno-beli snalazili u situacijama kada su morali da brane korner. Nova pretnja je usledila u 59. minutu, kada je Dragović uspeo da skrene dobar pokušaj gostiju. Odmah potom se Ibrahim Tanko posle udarca iz ugla odlično namestio na ivici šesnaesterca i snažno šutirao, ali je lopta završila malo pored gola.

Ponovo se težište igre preselilo pred gol Javora, kada je prvo Katai za malo bio neprecizan iz slobodnog udarca, a potom je Mitrović iz neposredne blizine šutirao glavom pored gola.

Ovoletošnje pojačanje iz niškog Radničkog je to ipak nadoknadio u 74. minutu kada je vratio prednost svom timu. Akciju je otpočeo Katai koji je uočio utrčavanje Gobeljića, a ovaj potom asistirao mladom ofanzivcu za gol.

Samo četiri minuta kasnije sve je bilo praktično rešeno. U akciji Bena i Mustafe, mladi fudbaler iz Gane je dao sebi prejak for, ali to se ispostavilo kao odlična asistencija za igrača sa Komora.

Tačku je stavio u poslednjem minutu regularnog dela Veljko Nikolić pravim evrogolom, tako najavivši bolje dane za sebe na Marakani.

Ohi 15, Mitrović 74, Ben 78, Nikolić 90 – Marčić 30

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Azarovi (od 63. Milunović) – Sanogo (od 80. Nikolić), Kanga – Ben, Kangva (od 63. Mustafa), Mitrović (od 80. Srnić) – Ohi (od 55. Katai).

JAVOR (4-2-3-1): Vulić – Nikolić, Tolčić, Obradović, Đukić – Dukure, Maričić – Janjić, L.Luković (od 55. Tanko), Kembel (od 76. Eliomar) – Gigić (od 80. Maletić)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE