Srbija posle velike drame do veoma važne pobede u Istanbulu

Reprezentacija Srbije je slavila i u drugom meču kvlaifikacija za Svetsko prvenstvo, a ovoga puta bolji su bili od Turske u Istanbulu 72:79.

Ekipa Svetislava pešića je od starta krenula odlučno da u ovom meču zabeleži pobedu. Turska je jino vođstvo imala na početku 5:4, i od tog trenutka Srbija je uvećavala prednost koja je ubrzo bila dvocifrena.

Jokić je odlično započeo meč, kao i ostatak prve postave u kojoj su bili Lučič, Marinković, Kalinić i Micić. Posebno dobru rolu imao je Vladimir Lučić koji je u dobrani potpuno zaključao Čedija Osmana. Srbija je imala sjajnu defanzivnu prestavu iz čega je i proistekao rezultat 26:11 posle prvi 10 minuta.

U drugom periodu krenulo se u sličnom stilu iako je čitava petorka zamenjena. Trojkom Gudurića i košem Lučića, Srbija je napravila maksimalni 32:13. Turska se šutem za tri poena i jednom veoma lošom odlukom sudija da ne dosude faul na Jagodić-Kuridži spustili na 11 razlike, ali od tog trenutka Srbija ponovo diže ritam i Jokić laganim poenima ponovo diže prednost. Na kraju je Nikola Kalinić košem sa pola terena postavio konačnih 28:47 za ubedljivu prednost Srbije.

Treći period je počeo dobro po Srbiju, trojkom Kalinića se došlo do maksimalnih plus 21, ali od tog trenutka kreće sjajna igra Turske. Prave domaći seriju 12:0, a prekida je Lučić posle ofanzivnog skoka.

Uspeli su Pešićevi izabranici malo da uštopaju Turke u odbrani, ali je loš trenutak bio kada je Vladimir Lučić sredinom trećeg perioda dobio četvrtu ličnu grešku, a ubrzo i tehničku što je značilo kraj utakmice za sjajno krilo.

Turci su tu došli na minus 7 i uveli utakmicu u za Srbiju kritičnu fazu. Situaciju okreće Marko Gudurić prvo trojkom, a potom i asistencijom za trojku Marka Jagodića-Kuridže i Srbija je imala 13 poena prednost na minut pre kraja trećeg perioda.

Do kraja Turska je postigla 5 poena, dok je Srbija poentirala preko Milutinova za konačnih 55:65 posle 30 minuta igre.

U četvrtom periodu Turska je anstavila da spušta prednost, došli su posle 2 minuta igre do 62:66. Srbija je delovala neorganizovano i potpuno van ritma. Ponovo je situaciju presekao Marko Gudurić trojkom i Turska je traćžila tajm aut na 7 razlike za izbranike Svetislava Pešića.

Srbija je potpuno stala u napadu, i jako je teško dolazila do pozicija za postizanje koša. Turci to koriste preko Čedija Osmana koji vezuje 8 poena i Turska dolazi do 71:71 na 3 minuta pre kraja i dobili smo pravu dramu u Istanbulu.

Srbija je povela preko Jokića 71:72, a onda su sudije svirale neverovatan faul u napadu srpskom centru posle kojeg i Kalinić dobija tehničku grešku te opet su Turcu egalu.

Ipak, Čedi Osman pravi dva faula u napadu zaredom, a sa druge strane Kalinić trojkom i Gudurić sa penala donose 72:77. Posle dva promašena zicera Šenguna, Jokić u kontri donosi 72:79 i Srbija je bila pred pobedom.

Kod pobednika najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 24 poen, dok su sjajnu partiju odigrali Gudurić i Kalinić sa 14 poena. Lučić je bio dvocifren sa 11 poena.

Kod Turaka Osman je ubacio 22 poena, Korkmaz 18, Sengun 17.

Srbija i Turska sad imaju skor 2-3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BILI NADOMAK KAPITALNOG BREJKA: Gostuje Zvezda, SC pušta karte u prodaju

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Studentski centar u prvom meču četvrtfinala ABA lige. Nisu do trijumfa došli lako, već...

POVEZANE OBJAVE