UVERTIRA ZA DERBI: Partizan iščupao pobedu u Kragujevcu!

Radnički 1923 – Partizan 0:1 (0:0)

Natho 88′

Radnički 1923: Leković , Ivanović, Cvetinović, Miličić, Vlajković, Vidosavljević (od 64′ Maksimović), Srnić, Stojiljković, Tomić (od 70′ Krajišnik), Jovanović (od 64′ Varjačić), Kovačević

Partizan: Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević (od 85′ Šehović), Andrade (od 79′ Baždar), Traore (od 85′ Fejsa), Dijabate (od 71′ Menig), Natho, Petković (od 46′ Jović), Rikardo

Fudbaleri Partizana, teškom mukom su savladali kragujevački Radnički na gostovanju u 8. kolu Superlige Srbije. Domaćini su imali svoje šanse koje nisu iskoristili. Leković je odlično branio, ali je u finišu konačno savladan.

Početak meča su obeležila dva ubacivanja sa strane, ali su golmani bili sigurni.

Pokušavao je nekoliko puta Radnički ali bezuspešno.

Partizan je u 18. minutu imao veliku šansu ali je Dijabate nije realizovao nakon pasa Natha.

Izraelac je umalo doneo vođstvo u 23. minutu, ali je Leković bio priseban nakon njegovog slobodnog udarca.

Radnički je pred kraj poluvremena imao nekoliko prilika ali ih nije realizovao. Popović je uspeo da odbrani šut Vidovića u 43. minutu.

Za poluvreme crno beli nisu uspeli da stvore konkretnu priliku osim pokušaja Dijabatea pa se bez golova otišlo na pauzu.

Ni u prvih 15 minuta nastavka se nije menjao spor ritam meča. Jalovo su pokušavali izabranici Gordana Petrića. Leković je u 59. minutu odbranio šut Nahta iz slobodnog udarca.

Uzbuđenja nije bilo do 79. minuta i najbolje prilike za Kragujevčane. Siniša Saničanin je ispred Maksimovića. Odmah je uzvratio Samed Baždar ali je Leković bio siguran.

Saničanin je pogrešio u 83. minutu ali je i tada Partizan uspeo da spasi svoju mrežu. Pokušao je Menig potom u 87. minutu i ponovo se istakao Leković. Partizan je ipak uspeo da u finišu probije bunker Kragujevčana.

Strelac je bio Bibras Natho minut kasnije nakon Menigovog pokušaja. Ispostaviće se da je to bio zlata vredan gol pred večiti derbi.

Partizan u narednom kolu dočekuje Crvenu zvezdu u sredu od 20 časova sa sedam bodova minusa.

Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE