FUDBALERKE PRED PODVIGOM: Želimo da odemo na Svetsko prvenstvo

Ženska fudbalska reprezentacija nalazi se na korak od istorijskog uspeha i plasmana u baraž za Mundijal.

Početkom septembra dočekuju Portugal a onda gostuju Izraelu.

Tim povodom je govorio o očekivanjima selektor Predrag Grozdanović:

Mi smo četiri godine naporno radili i odricali se svega da bi došli u poziciju da igramo najvažniju utakmicu u istoriji srpskog ženskog fudbala. Pobeda protiv Portugala može da nam donese mnogo toga. Dobro smo analizirali protivnika, svesni smo svih njihovih prednosti, ali i mana. Mogu slobodno da kažem da smo spremni za žestokih 90 minuta u petak uveče u Staroj Pazovi. – rekao je on i naveo da se nada oporavku Jelene Čanković.

Milica Mijatović je istakla važnost susreta sa Portugalkama:

Pobeda znači mnogo, ali to nije naš krajnji cilj. Želimo da odemo na Svetsko prvenstvo i posle Portugala očekuje nas još puno izazova, najpre sa Izraelom, a onda i u baražu za završni turnir. Nismo kompletne, ali smo spremne jer je većina nas odradila pripreme sa svojim klubovima i počela sa nacionalnim šampionatima. Bitno je da uđemo u utakmicu maksimalno koncentrisane od prvog minuta, kao protiv Nemačke. Žao mi je što na startu kvalifikacija nismo donele bolji rezultat iz Portugala. Imale smo problem sa dve igračice koje su bile pozivitne na koronu, a nadovezala se i sporna sudijska odluka u korist protivnika koja je rešila pitanje pobednika. Sada igramo pred našom publikom i daćemo sve od sebe da se revanširamo velikom rivalu. Protiv Portugala svakako može da se igra i što je još važnije, može da se pobedi. – rekla je ona.

Nevena Damnjanović nastupa upravo u Portugaliji za lisabonski sporting:

Sa 11 njihovih igračica delila sam svlačionicu u Sportingu, a ostale sam imala prilike da upoznam u međusobnim okršajima. Portugal napreduje iz godine u godinu i dospeli su u sam vrh evropskog ženskog fudbala. Napad im je najjače oružje, oslanjaju se na kvalitet i golgeterski potencijal Ane Borž i Džesike Silve. Upozorila bih na još jedno ime, mlada Kika igra u neverovatnoj formi i mogla bi da bude potencijalno najveća opasnost po naš gol. – kazala je.

Meč sa Portugalkama igra se u petak od 20 časova u Staroj Pazovi. Četiri dana posle se ide na noge Izraelu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gvardiola u odabranom društvu: Pep ipisuje nove stranice u fudbalu

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su danas novu titulu u Premijer ligi. Ovo je Sitiju deseta titula u istoriji i šesta...

POVEZANE OBJAVE