Fudbalski savez Srbije predstavio je novi dres reprezentacije

Fudbalski savez Srbije predstavio je novi dres reprezentacije.

Srbija ima novi dizajn dresa, a najveća promena je novi grb nacionalnog saveza. Prvi dres je tradicionalne crvene boje, dok je drugi bele.

Domaća, crvena garnitura dresova inspirisana je zlatnom generacijom Orlića koja je 2015. godine vratila nadu i ponos srpskom fudbalu i osvojila svet na Novom Zelandu pobedom nad Brazilom. Upravo zato se na novom dresu nalaze zlatni detalji. Dres predstavlja korene i sećanje na vanvremenski uspeh generacije igrača od kojih mnogi danas nose dres najboljeg nacionalnog tima Srbije. Podsećamo da su i dresovi u kojima je igrala generacija rodjena 1995. i 1996. godine, takodje bili u kombinaciji crvene i zlatne boje.

Puma je za sve nacionalne federacije kojima je tehnički partner u najnovijoj garnituri gostujućeg belog dresa usvojila isti koncept dizajna tako da se na sredini dresa sa prednje strane nalazi jedna vrsta rama odnosno oblika koji za svaki savez predstavlja određeni simbol. Što se tiče dresa reprezentacije Srbije, geometrijski oblik okvira na sredini dresa odgovara konturama centralnog dela novog grba nacionalnih fudbalskih selekcija Srbije.

SLIKA/ FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE